Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri Türksat'ta çalışacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğrencileri Türksat'ta çalışacak

NEÜ öğrencileri, Türksat ile imzalanan iş birliği protokolleri kapsamında ücretli ve sigortalı olarak çalışma fırsatı yakalıyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Mühendislik Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri için heyecan verici bir iş birliği fırsatı doğdu. Üniversite, Türksat Genel Merkezi ile gerçekleştirilen iş birliği protokollerine imza atarak öğrencilerinin geleceklerine yönelik önemli bir kapı açtı. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Türksat Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok'un katılımıyla gerçekleşen imza töreni, öğrencilere yeni kariyer fırsatları sunuyor.

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yürütülen "İntörn Mühendis-Ortak Eğitim Programı" çerçevesinde, ilk 3 yıl boyunca başarılı olan öğrenciler, eğitimlerinin son yılında ücretli, tam zamanlı ve sigortalı olarak Türksat'ta çalışma imkanına sahip olacaklar. Bu program sayesinde öğrenciler, teorik bilgilerini pratik deneyimle birleştirme fırsatı elde edecekler.

fff.jpg

Ayrıca, NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 4. sınıf öğrencileri de Türksat ile iş birliği yapacak. "Düş Peşine" adlı "Aday Mühendislik Programı" kapsamında, öğrenciler haftada 2 gün Türksat'ta ücretli ve sigortalı olarak çalışma imkanına sahip olacaklar. Bu program, öğrencilere sektörün içinde gerçek bir deneyim kazandırarak mezuniyet sonrası kariyerlerine daha hazır bir şekilde başlamalarına yardımcı olacak.

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, bu iş birliği protokolleri ile üniversite olarak ülkemizin mühendislik, uydu ve uzay teknolojileri alanındaki gelişimine katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti. Türksat ile yapılan bu iş birliğinin, NEÜ, Türksat ve ülkemiz için olumlu sonuçlar doğurmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler