Tesla'nın robotu mühendise saldırdı

Tesla'nın robotu mühendise saldırdı

Tesla'nın Teksas'taki Giga Texas fabrikasında yaşanan robot saldırısı, 2 yıl süreyle gizli kaldı. Mühendise saldıran robot, başka bir çalışanın acil kapatma butonuna basmasıyla durduruldu.

Tesla'nın Austin yakınlarındaki Giga Texas fabrikasında meydana gelen ve 2 yıl boyunca gizlenen bir kaza ortaya çıktı.

Görgü tanıklarına göre, Tesla'nın robotu bir mühendise saldırdı ve acil kapatma butonuna basılmasıyla ancak durdurulabildi. İki yıl boyunca gizli kalan bu olay, DailyMail.com tarafından incelenen 2021 yaralanma raporunda gün yüzüne çıktı.

Görgü Tanıklarına Göre: Tesla Robotu Mühendise Saldırdı

abrikada çalışan iki görgü tanığı, robotun yeni dökülmüş alüminyum araba parçalarını taşımak için tasarlanmış bir makine olarak kullanılmasının ardından iş arkadaşlarına saldırmasını dehşet içinde izledi. Olayın sonucunda bir mühendinin sol elinde açık yara oluştu. Travis ilçesine ve federal düzenleyicilere sunulan rapora göre, bu kaza hakkında Tesla'nın yetkililere bildirimde bulunmadığına dair kanıtlar bulunmaktadır.

Tesla, Kazaları Yetkililere Bildirmedi Mi?

Tesla'nın Teksas'taki yasa gereği yetkililere sunması gereken yaralanma raporunda, mühendisin işten izin almasına gerek olmadığı iddia edildi. Avukatlara göre, şirketin bu tür kazaları yetkililere bildirmemesi hukuksal sorunlara yol açabilir.

Otomatik Robotların Riskleri: Endişeler Artıyor

Olay, Tesla'nın Teksas fabrikasında 2021 veya 2022'de robotlarla ilgili başka bir yaralanma bildirilmemesine rağmen, iş yerinde otomatik robotların risklerine ilişkin yıllardır artan endişelerin artmasına neden oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.