ABD'nin Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar içeren yasayı onaylaması

ABD'nin Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar içeren yasayı onaylaması

Çin, Kore Yarımadası meselesine temkinli yaklaşılması çağrısında bulundu

PEKİN (AA) - Pekin yönetimi, Kore Yarımadası meselesine temkinli yaklaşılması çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hong Ley, olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar içeren yasayı onaylamasına ilişkin, Kore Yarımadası sorununa temkinli yaklaşılması çağrısında bulunurken, çözümün baskı veya yaptırım yoluyla olmayacağına inandıklarını söyledi.

Sözcü Hong, bu yaklaşımda üçüncü bir tarafın çıkarlarının zarar görmesinin durumun çözümüne katkı sağlamayacağını belirterek, durumun daha da karmaşık hale geleceğini dile getirdi.

Hong ayrıca, ilgili tarafların itidalli olmaları ve tansiyonu yükseltici eylemde bulunmaktan kaçınmaları gerektiğini kaydetti.

Bbalistik füze teknolojisi kullanarak roket fırlatan Kuzey Kore'ye daha sert yaptırımlar getiren yasa tasarısı, geçen cuma Başkan Barack Obama’ya sunulmasının ardından dün Obama'nın imzalamasıyla yasalaşmıştı.

İlgili yasa, Kuzey Kore'nin minyatür nükleer başlıklar ve bunları taşıyabilecek uzun menzilli füzeler geliştirme kabiliyetini hedef alırken, ayrıca, 5 yıl boyunca Kuzey Kore'de radyo yayınları yapılması, bunun için iletişim ekipmanı satın alınması ve insani yardım programlarının desteklenmesi için 50 milyon dolar ayrılmasına yetki veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı