Altın kaplama zeytin görücüye çıktı

Altın kaplama zeytin görücüye çıktı

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’nde tanıtılan altın kaplamalı zeytin, Orta Doğu pazarında büyük ilgi görüyor. Kutusu 300 dolara satılan bu yenilebilir altın zeytinler, Gemlik ve İznik’te yetişen zeytinlerden üretiliyor.

31. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali’nde, bölgenin en değerli ve özgün ürünlerinden biri olarak öne çıkan altın kaplamalı zeytin, binlerce kişinin katıldığı etkinlikte tanıtıldı. Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır tarafından duyurulan bu lüks tüketim ürünü, büyük ilgi topladı.

Orta Doğu Pazarında Altın Zeytin Rüzgarı

Altın kaplamalı zeytin, özellikle Katar, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Orta Doğu ülkelerindeki müşterilere hitap ediyor. Her kutusunda 24 adet zeytin bulunan, yaklaşık 100 gram ağırlığındaki bu özel ürün, 300 dolar yani yaklaşık 11 bin lira fiyatla satışa sunuluyor. Lüks tüketimde dikkat çeken altın zeytin, bölgenin zeytin tarımına da yeni bir boyut kazandırıyor.

Gemlik ve İznik Zeytinlerinden Elde Ediliyor

İki yıllık bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkan ve patentli olan altın kaplamalı zeytin, Gemlik ve İznik’te yetişen zeytinlerden üretiliyor. Bu inovatif ürün, bölgenin tanıtımına büyük katkı sağlarken, yüksek kaliteli zeytinin farklı bir formda dünya pazarlarına sunulmasına da olanak tanıyor.

Altın kaplama zeytin görücüye çıktı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.