Anadolu Isuzu D-Max'ı yeniliyor
Anadolu Grubu ile Isuzu yeni nesil D-max'ın projesini raftan indirdi
Türkiye'de Japon Isuzu, Koreli Kia, Rus Lada ve Çinli Geely markalarının ortaklık ve distribütörlüğünü yürüten Anadolu Grubu'nun Isuzu markasının D-MAX modelini Türkiye ve Avrupa pazarları için üretme isteği yeniden hayat buluyor. Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, D-MAX'in üretim üssü olmak istediklerini belirterek, 'Projeyi kriz nedeniyle ertelemiştik. Ancak D-MAX üretimine Anadolu Isuzu olarak hazırız. Üretim bantlarımız da hazır. 30 adet D-MAX ürettik, yani bir nevi yollarda yerli D-max geziyor' dedi. Japonya merkezle D-MAX için görüştüklerini ifade eden Tamay, şunları anlattı: 'D-MAX'le iç pazarda iddialıyız. Ancak bu yeterli değil. Isuzu, aracı Avrupa pazarlarına satmak istiyor. Yani üretim ihracat odaklı olacak. Japonya'yla bu konuları konuşuyoruz. 2012-2013 yılı gibi D-MAX yenilecek. Biz de yenisini üretmek istiyoruz. Çünkü 2 yıllık bir süreç için mevcut aracı üretmek fizibıl olmaz. Pick-up'ın yanı sıra kamyon üretme projemiz de var. Onunla da ilgili olarak Isuzu kanadıyla görüşmelerimiz devam ediyor.'
25 BİN D-MAX ÜRETİMİ
Isuzu, 2007'de Avrupa'daki tek fabrikası olan Türkiye'yi üretim üssü yapma kararı almıştı. Şirket, 2009'dan itibaren D-MAX ve N Serisi kamyonları Şekerpınar'da üreterek Avrupa'ya ihraç etmeyi planlıyordu. Yapılan planlara göre, Türkiye'de Avrupa ülkelerine 25 bin adet D-MAX gidecekti. Japonlar, Türkiye operasyonlarının uluslararası rakamlarında yer alması için de Anadolu Isuzu'da yüzde 17 olan payını yüzde 20'ye çıkardı. Ancak 2008'de başlayan ve tüm dünyayı kasıp kavuran global ekonomik kriz, bu ve benzeri projelerin rafa kaldırılmasına neden oldu.
ÜRETİM KALİTESİNE BRONZ MADALYA ALDI JAPON FABRİKALARLA AYNI SEVİYE OLDU
FATİH Tamay, otobüs, midibüs ve kamyon üretiminin gerçekleştirildiği Şekerpınar fabrikasının Isuzu tarafından Bronz Madalya'ya layık görüldüğünü söyledi. Tamay, 'Üretim kalitemizle bronz madalya seviyesine yükseldik. Şu an bu seviyeden daha yüksek kalitede üretim yapan fabrika yok. Japonya'daki fabrikalarla üretim kalitemiz aynı çıktı. Tüm bu olumlu gelişmeler, Türkiye'nin üretim üssü olma yolunda şansını artırıyor' dedi.