Bahçelievler’de çöken bina 40 yıl iyi bile dayanmış

Bahçelievler’de çöken bina 40 yıl iyi bile dayanmış

Bahçelievler Yadigar Sokak'ta kısmen çöken binanın enkazında yapılan incelemelerde deniz kumu kullanıldığı tespit edildi. Detaylar haberimizde.

Bahçelievler Yadigar Sokak'ta dün sabaha karşı meydana gelen olayda, 1980 yılında inşa edilen ve sonradan kaçak katlar eklenen bir binanın kısmen çökmesiyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Yapılan incelemelerde, binanın inşaatında deniz kumu kullanıldığı ve enkazda bulunan kolon ve beton parçalarında deniz kabuklarına rastlandığı belirlendi.

Bina enkazında yapılan çalışmalarda, beton parçalarının bile elle parçalandığı gözlemlenirken, uzmanlar çökmenin arkasında deniz kumunun etkisinin olduğunu öne sürdü. Ayrıca, çöken binanın yakınındaki diğer binalarda da yapılan hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Dün alınan karot örneklerinin laboratuvar sonuçlarına göre, bu binaların durumu hakkında daha net bilgilere ulaşılması bekleniyor.

Polis ve belediye ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, sokak üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler