Başbakan Es Selamün Aleyküm der mi?

Başbakan Es Selamün Aleyküm der mi?

28 Şubat'a destek çıkan şair Ataol Behramoğlu gerekirse darbe yapılabileceğini söyledi

Dün akşam CNN Türk ekranlarında 28 Şubat'ı destekleyen bir isim vardı. Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu 5N1K programının konuğu Ünlü şair Ataol Behramoğlu'ydu. Behramoğlu,  28 Şubat'ın kesinlikle doğru bir süreç olduğunu altını çize çize vurguladı.

Behramoğlu, Cüneyt Özdemir'in o süreci eleştiren soruları karşısında zor anlar geçirdi. Behramoğlu, zaman zaman usta gazeteci ile karşı karşıya geldi ama Cüneyt Özdemir'in can alıcı soruları karşısında ezilmekten öteye gidemedi..

PİŞMAN DEĞİLİM

Cüneyt Özdemir'in 'Siz 28 Şubat sürecini desteklemiş miydiniz? Pişman mısınız?' sorusuna 'Evet destekledim. Asla pişman değilim. 28 Şubat 1997'de askerler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin ödemdeki iktidarı tarafından başta eğitim olmak üzere yıkılmasına, bozulmasına engel oldular ' diye cevap veren Behramoğlu bu sözleriyle Cüneyt Özdemir'i kızdırdı.

BAŞBAKAN ES SELAMÜN ALEYKÜM DİYEMEZ

Başbakan Erdoğan'ın Allah'ın selamını vermesine kızan Behramoğlu, 'Hiçbir demokratik ülkede gelen başbakan ilk gün es selam ün aleyküm demez. Halkın oyları ile seçilmiş parti bir ülkenin temellerini oluşturan değerleri ortadan kaldırma hakkına sahip midir? Mesela laiklik olgusunu ortadan kaldırmaya sahip midir? Cumhuriyet'in niteliklerini ortadan kaldırmaya yönelik haklara sahip midir? Halk örgütlü değilse buna bir şekilde asker karar verebilir. Askerin yaptığına sivil toplum sahip çıkabilseydi, toplum bambaşka bir yere gidebilirdi. Ama sahip çıkamadı. Toplum örgütsüz olduğu için bilinçsiz olduğu için yapamadı ' dedi.

GEREKİRSE DARBE OLUR

Bu sözler üzerine sinirlendiği her halinden belli olan Cüneyt Özdemir'in, "Bu ülkede siyasilere darbe yapıldı. Şemdin Sakık'ın ifadelerine asker tarafından sahte ve yalan bilgiler eklenerek andıçlar oluşturuldu. Bazı gazeteciler ateşin içine atıldı. siz buna demokrasi mi diyorsunuz?" sözleri karşısında zorlanan Behramoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

'Bakacağız, göreceğiz ülke nereye doğru gidiyor. Devam etsinler oy vermeye. Toplumun uyarılması lazım, aydınlatılması lazım" dedi ve bir cümlede kendini nasıl nasıl inkar ettiğini şu sözlerle anlattı:

"Her toplumun kendine özgü gerçekleri var. Ben darbe iyidir, demokrasi kötüdür demiyorum. Asla böyle bir şeyi savunmuyorum. Ama gerekirse olabilir '