Başkalarının akıllarından faydalanmak çok güzel

Bizim lise ve üniversite çağlarında cep telefonu, internet ve sosyal medya yoktu.

1990'dan itibaren özel televizyonlar yayıma başladı. Yine o yıllarda özel radyolara izin verilsin mi verilmesini mi tartışmaları vardı.

Konya'da düzenlenen  kültürel program sayısı çok azdı. Salon olarak sadece Alaaddin Nikah Salonu vardı. Sayılı miktarda yapılan programlar burada yapılırdı.

O zamanlarda Münevverleri ancak bu programlarda görebilir ve dinleyebilirdiniz.

Ya da fikirlerine kitap ve dergilerden ulaşabilirdiniz.

Günümüzde bu durum tamamen değişti.

Artık onlarca televizyon kanalında bu aydınlarımız programlara katılıyor, bilgi ve birikimlerini halkımızla paylaşıyorlar.

Kitap ülkemizde özellikle batı ülkelerinden çok daha ucuz. Kitaba ulaşmak kolay. E-kitap sayesinde internetten bir çok kitaba ücretsiz ulaşılabiliyor.

Tüm ulusal ve yerel gazeteleri yine internetten okuyabiliyoruz. Tüm köşe yazarlarımızın güncel yazılarını ve daha önce yazdıklarını okuyabiliyoruz ve yazıcıdan çıktı alabiliyoruz. Bunlar bizim için büyük imkanlardır.

İnternet de tüm insanlarımızın faydalanabileceği bir güzellik daha var. Bu yazarlarımızın, düşünürlerimizin  ve alimlerimizin herhangi bir yerde yaptıkları konuşma,  konferans ya da sempozyum video sitelerinde yayımlanmaktadır.

Tabi ki insanlarımızı bu hocalarımızla canlı bir konferansta buluşturmak en güzeli ve idealidir. Sizler de takdir edersiniz ki bunu gerçekleştirmek hem zaman hem de maddi yönden imkan dahilinde değildir.

Bu hocalarımızdan herbirimizin mutlaka faydalanması gerekiyor. Bunu da teknolojinin verdiği imkanlar sayesinde gerçekleştireceğiz.

En ücra mahallelerimiz de bile bu videoları izleyebiliriz. Sanki bu alimler bu mahalle ve köylere gelmiş gibi istifade edilebilir.

Bu videolar indirilip harici belleğe yüklenir. Okullarda akıllı Tahtalarda veya uygun bir yerde projeksiyonla bir plan dahilinde izlenebilir. Öğrenciler önemli yerleri not alırlar. 4 yıllık bir süre zarfında en az 100 tane yazarımızı sanki mahallelerine getirmiş ve onun Konferansına katılmış gibi faydalanabilirler.

Böylece bu hocalarımızın uzun süre emek harcadıkları ve çalıştıkları konuları kendi köylerinde dinleme ve öğrenme şansına sahip olacak.

Bunun ülke genelini kapsayacak bir projeye dönüşeceğini ümit ediyoruz.

Bu projeyi pilot olarak Hadim Korualan mahallemizde uygulamaya başladık. 100 kişiden oluşan bir liste hazırladık.

Hülasa imkanlarımızı firsatlara dönüştürmeliyiz.

Hayat fırsatları değerlendirmekten ibarettir.

Potansiyeli performansa dönüştürmektir bize düşen

Konu hakkında katkılarınızı bekliyorum.

Muhabbetlerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.