Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Bakanlık Devrede

Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Bakanlık Devrede

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ’in 49. kuruluş yıldönümü etkinliğinde, mobbinge maruz kalan ve belediyelerden atılan işçilerin hukuki hakları için mücadele ettiklerini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, HAK-İŞ’in 49. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen gala yemeğine katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve HAK-İŞ'in tarihini anlatan bir film gösterimiyle başladı. Etkinlikte konuşan Işıkhan, çalışma hayatındaki önemli konulara değinerek, HAK-İŞ'in emek mücadelesindeki rolünü vurguladı.

İşçi-İşveren İlişkisi Üzerine Önemli Vurgular

Bakan Işıkhan, işçi ve işveren ilişkisinin birbirine bağlı olduğunu belirterek, "İşçi olmadan işveren, işveren olmadan işçi olmaz. Devlet olmadan ise hiçbiri olmaz" dedi. Işıkhan, sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırdıklarını ve işçi haklarını koruyan yasal düzenlemeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Harekete Geçildi

Konuşmasında mobbinge maruz kalan ve belediyelerden atılan işçiler için de önemli adımlar attıklarını açıklayan Bakan Işıkhan, "Gerek maaşlarının ödenmesi, gerekse hukuki hakları için mücadelemizi sürdürüyoruz" diye konuştu. Işıkhan, Türkiye'nin ekonomik istikrarını koruyarak işgücü ve istihdam oranlarını her geçen gün daha da artırdığını belirtti.

HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan’dan Demokrasi Vurgusu

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise konuşmasında, darbeler döneminde yaşadıkları zorluklara rağmen onurlu bir mücadele verdiklerini ifade etti. Arslan, "Demokrasi, sendikal mücadele için vazgeçilmezdir ve asla demokrasiden taviz vermeyeceğiz" dedi. Ayrıca HAK-İŞ'in siyaseti yönlendirmek ve emekçilerin haklarını korumak için bir sivil toplum kuruluşu olarak var olduğunu hatırlattı.

Belediyelerden Atılan İşçiler İçin Bakanlık Devrede

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.