CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a yönelik silahlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a yönelik silahlı saldırı

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak, "geçmiş olsun" dileklerini iletti- Yıldırım:- "Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği bir şey var: 'Halkın talebinin karşısında durulmaz.' Dolayısıyla idamın toplumsal bir talep olduğu

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Aydın'da uğradığı silahlı saldırıda yaralanması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'ın yaralanması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Tezcan'ın eşi Süheyla Demirel Tezcan'ı telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini söyledi.

Tezcan'ın hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirten Yıldırım, "Lokantada yemek yerken, eşi de var. Orada bir grup laf atmışlar, öyle bir hadise gelişmiş. detaylar belli değil." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, olayın siyasi bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine, "Çok erken, bilemiyoruz. Şu anda öyle bir şey demek doğru olmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın idam cezasına ilişkin, "Yakın, yakın, merak etmeyin. Yakın inşallah, hükümetimiz parlamentoya bunu getirecek, ben inanıyorum ki parlamentodan bu da geçer, bana da geldiği zaman ben onaylarım." şeklindeki sözleri hatırlatılarak, "Bir hazırlık mı söz konusu?" sorusu üzerine Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın sürekli söylediği bir şey var: 'Halkın talebinin karşısında durulmaz.' Dolayısıyla idamın toplumsal bir talep olduğu biliniyor, 15 Temmuz darbe girişimiyle beraber ama unutmayalım ki idamı AK Parti'nin tek başına kaldırma imkanı yok. Dolayısıyla partilerle bir uzlaşma suretiyle ancak olabilecek durum." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, "İdam cezasının getirilmesine ilişkin, partilerle bir uzlaşı çabanız olacak mı?" sorusuna, "Gayet tabii." karşılığını verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı