yazar-8
Çivili Ayakkabıların Hikâyesi
Bir okulumuzun Okul Aile Birliği Başkanı hanımefendiyi hükümet konağının koridorlarında koştururken gördüm. Elindeki dilekçeleri ilgili makamlara iletmek üzere gelmiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam Bey’le konuyu görüştüğünü detaylı bir dilekçe ile durumlarını anlatarak gerekenin yapılmasını istediklerini ifade etti. Okul Aile birliği Başkanı’nın bana anlattıkları beni o kadar üzdü ki bu konuyu köşeme taşıma ihtiyacı hissettim. Okulunun öğrencileri atletizm yarışmalarında Ereğli’yi, aynı zamanda Konya’yı temsil etmek üzere Türkiye birinciliği için yarışmaya gitmeden önce “Koşacak çivili ayakkabıları olmadığını ilçe spor müdürlüğüne bildirmişler.” Burada bulunan ve atletizmde kullanılan çivili ayakkabılardan istemişler. İlçe Spor Müdürlüğü bu çocuklarımıza ayakkabıları vermemiş. Neyi mazeret gösterdiler bilmiyorum ama bu işin mazeretinin de olacağını sanmıyorum. Bu çocuklar gittiler, Türkiye üçüncülüğünü alarak döndüler. Ayaklarındaki ayakkabılar bu koşular için müsait olsa idi belki de Türkiye birinciliği ile Ereğli’ye döneceklerdi. Ben Sayın Kaymakam’dan bu konunun sorumlularından hesap sormasını istiyorum. Ereğli İlçe Spor Müdürlüğü’ndeki ayakkabıları Ereğli’mizin çocukları kullanmayacaksa kim kullanacak? Ya da kimler daha fazla kullanma hakkına sahip? Okul Aile Birliği Başkanının “Bu işi sonuna kadar kovalayacağım, hakkımız olanı vermeyenler bu işin hesabını versin, vermeden önce de vicdan muhasebesi yapsın” demesi içler acısı bir durumdu.
Bir not daha ekledi Okul Aile Birliği Başkanı; “Kızlarımız koşup yarış bitince ayakkabılarını erkek öğrencilerimize vermişler, belki konu bu şekilde daha iyi anlaşılır, dedi.
***
Pazar günü Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği olarak Ereğli’de bir ilke imza attık. ÖSS’ye hazırlanan iki bin öğrenciye sınav stresini yenme ve sınav başarısını artırma, moral ve motivasyon konulu bir konferans düzenledik. Sahasında uzman olan Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran’ı Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan başta olmak üzere seçkin dershanelerimizin katkılarıyla Ereğli’mize getirdik. 2 seanstan oluşan konferansımız büyük ilgi uyandırırken Ereğli protokolü ilgi göstermedi. Geleceğimiz olan gençlerin daha iyi yetişmeleri ve daha sağlıklı düşünebilmeleri için verdiğimiz mücadelede Başkan Ahmet Özdoğan, Yüksek Okul Müdürü Yusuf Kılınç, Kutören Belediye Başkanı Uğur Akdoğan, İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Bayram Beyi yanımızda gördük. Kendilerine dernek yönetimimiz adına teşekkür ediyorum.
Biz Ereğli Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği olarak düzenlediğimiz bu etkinlikte öğrencilerden tam not aldık. Ama bir şikâyetleri vardı, o da salonun soğuk olması. Bunun nedeni salonu bize verirken büyük sıkıntı çıkaran Ereğli Lisesi Müdürü. Dernek Başkanı Cem Doğru Bey’e kaloriferleri yakmayacağını söyleyerek “bizim sırtımıza basarak yükselmeyi mi düşünüyorsunuz?” gibi bir eğitimciye yakışmayacak ifadeleri kullanması ise çok yakışıksız bir davranış. Karşısındaki bir eğitimci, hem de bir sivil toplum örgütünün başkanı. Onun bu ifadelere maruz kalması talihsiz bir durum. Dernek başkanından özür dilemesini bekliyoruz. Ereğli Yüksek Öğrenimi Derneği’nin amacı Ereğlili öğrencilere faydalı olmak, kimsenin sırtına basarak yükselme gibi bir derdimiz yok, üyelerimizin hepsi saygın insanlar. Eğer Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz o gün programa katılsa idi böyle bir durum oluşmazdı. Kaloriferlerin yanmaması orada olan 2 bin öğrencimizi etkiledi. Kişisel Gelişim Uzmanı Ziya Baran’ın müthiş performasyonu bunun fazla konuşulmasının önüne geçti.
Ereğli her şeyin en iyisine layık, koltuklara oturanlar da buna katkı sağlamak zorunda, sağlamadıkları zamanlarda bari köstek olmasınlar…