Dilan Polat komşu kavgasında beraat etti

Dilan Polat komşu kavgasında beraat etti

Komşularıyla yaşadıkları park kavgası nedeniyle yargılanan Dilan ve Engin Polat çifti, hakaret, tehdit ve basit yaralama suçlarından beraat etti. Engin Polat, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Ünlü çift Dilan ve Engin Polat, 2 Haziran 2023 tarihinde komşularıyla yaşadıkları park yeri tartışmasının ardından mahkemeye taşınan bir davada yargılandı. Komşuları M.S.A. ve E.A., Polat çiftinden şikayetçi olmuş, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çift hakkında çeşitli suçlamalarla dava açılmıştı.

Savcılık, Dilan Polat için hakaret, basit yaralama ve tehdit suçlarından 8 yıl 4 aya kadar, Engin Polat için ise aynı suçlar ile birlikte konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 11 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Davada Uzlaşma Sağlandı

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada, müşteki tarafın avukatları tarafların uzlaştığını ve şikayetlerinden vazgeçtiklerini beyan etti. Müşteki avukatlarının, “Taraflar uzlaşmıştır, davanın düşmesini talep ediyoruz” ifadeleri üzerine mahkeme, hakaret ve tehdit suçlarıyla ilgili davanın düşmesine karar verdi.

Sanık avukatı ise, Dilan Polat’ın suç işlediğine dair yeterli delil olmadığını ve mevcut kamera kayıtları ile tanık ifadelerinin sanıkların lehine olduğunu vurgulayarak beraat talebinde bulundu.

Engin Polat'a Konut Dokunulmazlığını İhlalden Hapis

Mahkeme, sanık Dilan Polat’ın tehdit suçundan beraatine, Engin Polat’ın ise birden fazla kişiyle gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ancak mahkeme, bu cezayı erteleyerek Engin Polat’ı 2 yıl süreyle denetim altında tutulması koşuluyla serbest bıraktı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.