Lüks rezidansta kaçak silah üretimi

Lüks rezidansta kaçak silah üretimi

İstanbul'un Pendik ilçesinde gerçekleştirilen lüks bir rezidansa yönelik silah kaçakçılığı operasyonunda, 9 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, silah kaçakçılığına yönelik geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde silah üretimi yaptığı ve bu yerleri "zula" olarak kullandıkları tespit edildi. 27 Eylül ve 4 Ekim tarihleri arasında Pendik'te düzenlenen operasyonlarla, lüks bir rezidansa baskın yapıldı.

Lüks rezidansta kaçak silah üretimi

Ele Geçirilen Malzemeler

Gerçekleştirilen aramalarda, 9 milimetre çapında 196 tabanca, 196 şarjör, 3 bin 61 mermi, bin 568 tabanca gövdesi, 446 icra yayı ve mili, 325 iç kızak, 250 tabanca sürgüsü, 179 tabanca namlusu ve çeşitli silah parçaları ele geçirildi. Ayrıca, silah imalatında kullanılan bir taşlama makinesi ve matkap da bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Lüks rezidansta kaçak silah üretimi

Yasadışı Silah Ticaretine Karşı Mücadele

Yılbaşından bu yana İstanbul genelinde yasadışı silah ticaretiyle ilgili yürütülen soruşturmalarda dikkat çeken rakamlar açıklandı. 1 Ocak ile 7 Eylül arasında ruhsatsız silah bulundurma, taşıma ve imalatı suçlarından toplam 9 bin 911 şüpheliye adli işlem yapıldı. Bu süreçte 11 bin 99 tabanca, 443 uzun namlulu ve otomatik silah, 52 bin 569 mermi ve 17 bin 780 silah parçası ele geçirildi.

Ele geçirilen silahlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih'teki Vatan Yerleşkesi’nde sergilendi. Şüphelilere yönelik başlatılan soruşturma ise devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.