Doğuştan Tek Böbrekli Olduğunu 35 Yaşında Öğrendi

Doğuştan Tek Böbrekli Olduğunu 35 Yaşında Öğrendi

İzmirli Kadın, Doğuştan Tek Böbrekli Olduğunu MR Sonuçlarıyla Öğrendiİzmir’de yaşayan 35 yaşındaki Nurcan Avcı, bel fıtığı nedeniyle MR çektirmeye gittiğinde doğuştan tek böbrekli olduğunu öğrendi.

İzmir'de güvenlik görevlisi olarak çalışan Nurcan Avcı, 2012 yılında bel fıtığı teşhisi ile MR çektirdi. MR sonuçlarının değerlendirilmesi sonucunda, doğuştan tek böbrekle yaşadığı öğrenildi. Yıllar sonra tekrarlanan MR’da, bu kez sağlam böbreğinde 12 santimetre boyutunda bir iyi huylu kitle belirlendi. Doktorlar, kitle nedeniyle böbreğinin alınabileceğini ve diyalize girmesi gerektiğini söyleyince büyük bir şok yaşadı.

Doğuştan Tek Böbrekli Olduğunu 35 Yaşında Öğrendi

Bursa'da Başarıyla Gerçekleşen Ameliyat

Bütün bu süreç boyunca çeşitli doktorlara başvuran Avcı, Bursa Medicana Hastanesi Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Şahan ile tanıştı. Dr. Şahan, kitleyi kapalı bir yöntemle alabileceğini belirtti. Avcı, 2 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu ve hastaneden taburcu oldu.

Nurcan Avcı, “Ameliyatı oldum, sağlıklı bir şekilde hayatıma devam ediyorum” diyerek duygularını dile getirdi.

Doğuştan Tek Böbrekli Olduğunu 35 Yaşında Öğrendi

Sağlık Durumu İyi

Ameliyat sonrası durumunu değerlendiren Dr. Ahmet Şahan, “Nurcan Hanım’ın durumu şu an iyi. Tek böbrekli olan hastalarda, büyük kitleler yaşamsal tehlike oluşturabiliyor. Biz, kapalı bir yöntemle kitleyi tamamen çıkardık ve hastamızı diyalizden kurtardık. Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.