Fast food tüketmenin verdiği zararı böyle düzeltin

Fast food tüketmenin verdiği zararı böyle düzeltin

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte uzmanlar, anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin sağlıklı gelişimi için doğal beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

Yeni eğitim yılıyla beraber uzmanlar, özellikle anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin ailelerine doğal beslenme önerilerinde bulunuyor. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri Ayşen Çebiç, fast food tarzı yiyeceklerin çocukların bağışıklık sistemine zarar verdiğini ifade ederek ev yapımı yiyeceklerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Çebiç, "Çocuklarımıza ev yapımı yoğurtlar, meyve suları ve sıvı propolis gibi doğal ürünlerle besleyebiliriz. Böylece savunma mekanizmalarını güçlendirebiliriz" dedi.

Fast food tüketmenin verdiği zararı böyle düzeltin

Mevsim Geçişlerinde Gribal Enfeksiyonlara Karşı Doğal Çözümler

Çebiç, mevsim geçişleri ve soğuyan havaların beraberinde gribal enfeksiyonları getirdiğini, bu duruma karşı doğal bitki çaylarının tüketilmesi gerektiğini belirtti. "Çocuklarımızın bağışıklığını artırmak için akşam yemeklerinden sonra ıhlamur, limon ve nar çiçeği gibi C vitamini içeren bitki çayları tükettirmeliyiz" dedi.

Fast food tüketmenin verdiği zararı böyle düzeltin

Maden Suyu ve Karadut Özü Kemik Gelişimi İçin Öneriliyor

Çocukların kemik gelişimini desteklemek için maden suyu ve karadut özünün karıştırılarak tüketilmesi gerektiğini belirten Çebiç, "Çocuklar sade maden suyu içmekten hoşlanmayabilir. Karadut özü ekleyerek bunu daha lezzetli hale getirebiliriz. Bu karışım bağışıklığı güçlendirirken kemik gelişimine de katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Fast food tüketmenin verdiği zararı böyle düzeltin

Sağlıksız Yiyecekler Yerine Doğal Ürünler Tercih Edilmeli

Çebiç, çocukların sağlıksız fast food yiyecekler yerine daha doğal ve bitkisel içerikli ürünlerle beslenmesinin önemine değindi. "Ev yapımı yoğurtların içine reçel veya karadut özü ekleyerek çocuklarımıza meyveli yoğurt hazırlayabiliriz. Yulaf gibi doğal besinler de çocukların gelişimi için oldukça faydalıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.