Herşey Normal Seyrinde Giderse Asgari Ücret 25 Bin Lira Olacak

Herşey Normal Seyrinde Giderse Asgari Ücret 25 Bin Lira Olacak

Yeni Orta Vadeli Program'da açıklanan enflasyon rakamları sonrası asgari ücret zammı beklentileri yükseldi. Uzmanlara göre asgari ücret, yüzde 45-50 arasında artışla 24.500 TL ile 25.000 TL arasında olabilir.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına dair yeni detaylar ortaya çıktı. Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'da yer alan enflasyon tahminleri, asgari ücretlilerin yüzünü güldürebilir.

Enflasyonun Yüzde 41.5 Olması Bekleniyor

Yeni programa göre yıl sonu enflasyonunun yüzde 41.5 olması bekleniyor. Bu durum, asgari ücrete yapılacak zam oranını da doğrudan etkiliyor.

Asgari Ücret Yüzde 45-50 Arasında Artabilir

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz'a göre, asgari ücret enflasyon oranının altında kalmayacak ve bu yıl sonuna kadar yüzde 45-50 arasında bir artış olacağı öngörülüyor. Bu durumda asgari ücret, 24.500 TL ile 25.000 TL arasında bir seviyeye gelebilir.

2025'te Enflasyonun Düşmesi Bekleniyor

Hükümetin 2025 için enflasyon hedefinin yüzde 17.5 olması, bu yıl asgari ücrete yapılacak zam oranının daha yüksek olmasına işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.