İzmir Şehir Hastanesi, SMA'nın merkezi oldu

İzmir Şehir Hastanesi, SMA'nın merkezi oldu

İzmir Şehir Hastanesi, Spinal Musküler Atrofi (SMA) tedavisinde kullanılan Nusinersen ilacının uygulama merkezi olarak onaylandı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, İzmir Şehir Hastanesi'nin Çocuk Nöroloji Kliniği, SMA tedavisinde kullanılan Nusinersen isimli ilacın uygulanabileceği yetkili merkezlerden biri oldu. Klinik, iki profesör doktor, üç uzman doktor ve dört yandal asistanından oluşan deneyimli bir ekip tarafından yönetiliyor. Bu ekip, SMA hastalarına en iyi sağlık hizmetini sunmayı hedefliyor.

İlk Başarılı Tedavi Gerçekleşti

Hastanenin Çocuk Nöroloji Kliniğinde tedavi gören 7 yaşındaki bir SMA hastası, hastanede ilk defa intratekal (omurilik içine) tedavi alan hasta oldu. Hastanın tedavisi başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Multidisipliner Yaklaşımın Önemi

Hastane yetkilileri, SMA tedavisinde multidisipliner bir yaklaşımın kritik olduğunu vurguladı. İzmir Şehir Hastanesi, tam donanımlı altyapısı sayesinde Çocuk Nöroloji, Genetik, Fizik Tedavi, Ortopedi ve Girişimsel Radyoloji gibi farklı uzmanlık alanlarını bir araya getirerek, SMA hastalarının takip ve tedavisini üst düzeyde gerçekleştiriyor.

Yapılan açıklamada, "SMA hastalarının tam donanımlı sağlık kuruluşlarında tedavi edilmesi, erken tanı ve etkili tedavi süreci için hayati önem taşır. Bu kapsamlı yaklaşım, hastaların yaşam kalitesini artırmada ve ölüm riskini azaltmada kritik bir rol oynuyor." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.