Kadın Temizlik Görevlileri İş Başında

Kadın Temizlik Görevlileri İş Başında

Trabzon Ortahisar Belediyesi bünyesinde istihdam edilen 3 kadın temizlik görevlisi, şehrin en işlek caddelerinde çalışmaya başladı. Belediye Başkanı Ahmet Kaya, şehir temizliğinde kadınların oluşturduğu farkındalıktan memnun olduklarını belirtti.

Trabzon Ortahisar Belediyesi, şehri daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek amacıyla 3 kadın temizlik görevlisini istihdam etti. Yaklaşık 3 hafta önce işbaşı yapan temizlik görevlileri, ellerine aldıkları süpürge ve faraşlarıyla Kahramanmaraş Caddesi, Uzun Sokak ve Kunduracılar Caddesi'nde her gün binlerce kişinin yürüdüğü sokakları temizliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik çalışmaları, sıcak ya da yağmur demeden kesintisiz devam ediyor. Kadın temizlik görevlileri, hem şehir halkının hem de esnafın büyük takdirini topluyor.

Kadın Temizlik Görevlileri İş Başında

"Kadın Eli Değen Her Yer Güzelleşir"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, kadın temizlik görevlilerinin şehirde fark yarattığını ve temizliğe duyarlılığı arttırdığını belirtti. Başkan Kaya, “Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir. Caddelerimizde de bunu fark ettik. Vatandaşlarımızın, temizlik yapan kadınları görünce yerlere çöp atmamaya başladıklarına dair geri dönüşler aldık. Bu bir farkındalık oluşturdu. Kadın temizlik görevlilerimizin sayısını artırarak bu etkiyi tüm şehre yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Kadın Temizlik Görevlileri İş Başında

"Trabzon'da Kadının Eli Değdiği Yer Daha Güzelleşiyor"

Temizlik görevlilerinden Gülden Çağılcı, Trabzon'da kadın eliyle yapılan temizliğin şehre değer kattığını ifade etti. Çağılcı, “Vatandaşlardan çok güzel tepkiler alıyoruz. Esnaf ve halk çok memnun. Maraş Caddesi'nin daha da güzelleştiğini söylüyorlar. Bu projede yer almaktan gurur duyuyorum” dedi.

"Utanacak Hiçbir Şey Yok, Ekmek Paramızı Kazanıyoruz"

Ortahisar Belediyesi'nin kadınlara özel ilanına başvurarak işe başlayan Yasemin Yılmaz, işine duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlk başta biraz çekindim ama çok olumlu tepkiler aldım. Bu işte utanılacak hiçbir şey yok. Ekmek paramızı kazanıyoruz ve şehir için güzel bir iş yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kadın Temizlik Görevlileri İş Başında

Uzun Sokak'ta görev yapan Asiye Yıldırım ise, özellikle yere atılan sigara izmaritlerinin büyük bir sorun olduğunu belirtti. Yıldırım, “Bu işte utanılacak bir şey yok. Aksine gururla yapıyorum. Şehrimizi temiz tutmak hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un temizliğine katkı sağlayan bu kadın temizlik görevlileri, hem şehri güzelleştiriyor hem de toplumsal farkındalık oluşturarak herkese örnek oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.