Konya Ticaret Odası, 2025-2028 Stratejik Planını Açıkladı

Konya Ticaret Odası, 2025-2028 Stratejik Planını Açıkladı

Konya Ticaret Odası (KTO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Selçuk Öztürk, ekonomi gündemini değerlendirerek, 2025-2028 dönemi stratejik hedeflerini meclis üyeleriyle paylaştı.

Konya Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Ali Çınar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından KTO Başkanı Selçuk Öztürk, kürsüye çıkarak ekonomik gelişmeleri ve oda hedeflerini değerlendirdi.

Öztürk, konuşmasına Konya'da çöken bina ve Bolu Kartalkaya'daki yangın faciasında hayatını kaybedenleri anarak başladı. Türkiye’de enflasyonun düşüş eğilimine girdiğini belirten Öztürk, "Aralık ayında TÜFE aylık bazda yüzde 1,03 artarak piyasa beklentilerinin altında kaldı. Yıllık TÜFE ise yüzde 44,38 olarak gerçekleşti. Mayıs ayında yüzde 75,5 ile zirveye ulaşan enflasyon, son 7 ayda düşüş göstererek Haziran 2023'ten bu yana en düşük seviyesine geriledi. ÜFE de aylık yüzde 0,40 artarken, yıllık yüzde 28,52 ile son üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Bu veriler ışığında TCMB, Ocak ayı toplantısında politika faizini 250 baz puan düşürerek yüzde 45 seviyesine indirdi. 2025 yılında faiz oranlarının yüzde 30'un altına düşmesini bekliyoruz” dedi.

Konya Ticaret Odası, 2025-2028 Stratejik Planını Açıkladı

Konya'nın İhracat Başarısı

2024 yılı ihracat rakamlarına değinen Öztürk, Türkiye’nin 2024 yılı mal ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 2,5 artarak 262 milyar dolara ulaştığını belirtti. Konya’nın ise ihracatta yeni bir rekora imza attığını vurgulayan Öztürk, “Konya, 2024 yılında ihracatını yüzde 6,7 artırarak 3 milyar 553 milyon dolara çıkardı. Şehrimizin Türkiye geneli ihracatındaki payı yüzde 1,57'ye yükseldi ve en fazla ihracat yapan iller arasında 10. sıraya yerleşti” ifadelerini kullandı.

Suriye ile Ticari İşbirliği Gündemde

Konuşmasında Suriye ile ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara da değinen Öztürk, "İş dünyamızın gündeminde, Suriye ile ticaretimizi nasıl artırabileceğimiz konusu yer alıyor. Suriye’nin ekonomik toparlanma, kalkınma ve yeniden inşa süreci başlayacak. Ancak bu kolay bir süreç olmayacak. Ülke, son 10 yılda milli gelirinin yüzde 60'ını ve kamu gelirlerinin yüzde 75'ini kaybetti. Birleşmiş Milletler raporuna göre, yeniden inşa sürecinin maliyeti 400 milyar doları bulacak. Konya olarak bu süreçte aktif rol almak istiyoruz. Konyalı firmalarımızla iş birliği içinde Suriye ile ticari ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Konya Ticaret Odası, 2025-2028 Stratejik Planını Açıkladı

KTO’nun 2025-2028 Stratejik Hedefleri

Konya Ticaret Odası’nın yeni döneme yönelik stratejik planını da açıklayan Öztürk, "2025-2028 Stratejik Planımızı güncellemiş bulunuyoruz. Önceki dönem planımızın büyük ölçüde gerçekleşmesi, yeni hedeflerimize ilerlememiz konusunda bizleri cesaretlendiriyor. Önümüzdeki üç yıllık dönemde, sürdürülebilir rekabet gücü ve yüksek katma değerli üretime odaklanarak, dijitalleşme, verimlilik ve girişimcilik konularında öncü olacağız. Yeşil dönüşüm ve enerji verimliliği gibi alanlarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üyelerimizin yaşadığı sorunları tespit ederek çözüm noktasında daha aktif olacağız. Konya'nın yurtiçi ve yurtdışındaki ticari işbirliklerini artırmaya yönelik faaliyetlerimize de öncelik vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum