Konya'nın İhracatı 2024'ün İlk Yarısında Yüzde 5,5 Artış Gösterdi

Konya'nın İhracatı 2024'ün İlk Yarısında Yüzde 5,5 Artış Gösterdi

Konya, 2024'ün ilk yarısında 1,659 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre, Konya'nın Haziran ayı ihracatı yüzde 10,9 gerilerken, yılın ilk altı ayında başarılı bir performans sergiledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Haziran 2024 ve ilk altı ay verilerine göre, Konya'nın yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artış gösterdi. Konya, Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 1,53 pay alarak il bazında 10. sırada yer aldı. Ancak, Haziran ayında ihracatın yüzde 10,9 oranında bir azalma gösterdiği görüldü.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk'ten Açıklama

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, TİM tarafından açıklanan veriler üzerine bir değerlendirmede bulundu. Öztürk, "Yılın ilk yarısında Türkiye'nin ihracatı yüzde 2,0 artarken, Konya'nın ihracatını yüzde 5,5 artırarak 1,659 milyar dolara yükselttik. Haziran ayında iş günü eksikliğine bağlı bir düşüş yaşadık. Ancak yılın ilk yarısında elde ettiğimiz olumlu ivmeyi daha da yukarı taşımak için Konya'nın küresel pazar payını artırma çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler