Lavabo Açıcı Faciası: 78 Yaşındaki Adamın Vücudunun Yüzde 40'ı Yandı

Lavabo Açıcı Faciası: 78 Yaşındaki Adamın Vücudunun Yüzde 40'ı Yandı

Bahçelievler'de yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun'un tıkanan mutfak giderine döktüğü lavabo açıcı patlayarak vücudunun yüzde 40'ının yanmasına sebep oldu.

Bahçelievler'de yaşayan 78 yaşındaki Mehmet Fatih Büyüktosun, tıkanan mutfak giderini açmak için kullandığı lavabo açıcının patlaması sonucu ağır yaralandı. Büyüktosun, tesisatçı gelmeyince dışarı çıkıp bir nalburdan lavabo açıcı aldı. Ürünü kullandıktan kısa bir süre sonra meydana gelen patlamada yaşlı adamın vücudunun yüzde 40'ı yandı.

"Bir Ses Geldi, Sevindim; Ardından Üstüm Başımda Şiddetli Bir Yanma Oldu"

Büyüktosun, yaşadığı dehşet anlarını şu sözlerle anlattı: "Mutfak lavabosu tıkanınca hemen tesisatçıyı aradım ama sabah gelmedi. Nalburdan aldığım lavabo açıcının tehlikesi olup olmadığını sordum, 'Yok' dedi. Talimatlara uygun şekilde kullandım ama bir ses duyduktan sonra üstüm başım yanmaya başladı. Banyoya koşup üzerimi çıkardım. Kimseye bu tarz işlemleri tek başına yapmayı tavsiye etmem."

"Lavabo Açıcı Kullanımı Kazalara Yol Açabiliyor"

Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, Büyüktosun'un tedavi süreci hakkında bilgi verdi. "Son yıllarda lavabo açıcı kaynaklı patlamalar ve yanıklar arttı. Büyüktosun'un vücudunun yüzde 40'ı yandı. Bu tür ürünlerin kullanımında çok dikkatli olunmalı. Kimyasal malzemeler hızlı bir şekilde ciltten arındırılmalı ve sağlık kuruluşuna başvurulmalı" dedi.

"Ev Kazaları Masum Gözükse de Ciddi Sonuçlara Yol Açabilir"

Prof. Dr. Turan, özellikle ev kazalarının ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. "Ev ortamında elektrik, kimyasallar ve sıcak su gibi unsurlar büyük tehlike arz ediyor. Bu kazalar basit görünebilir, ancak çok dikkatli olunmazsa ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Son günlerde benzer vakalarla sıkça karşılaşıyoruz" diyerek uyarıda bulundu.

Lavabo Açıcı Faciası: 78 Yaşındaki Adamın Vücudunun Yüzde 40'ı Yandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.