MEVKA ve Konya Teknik Üniversitesi’nden Siber Güvenlik İçin İş Birliği Protokolü

MEVKA ve Konya Teknik Üniversitesi’nden Siber Güvenlik İçin İş Birliği Protokolü

Mevlana Kalkınma Ajansı ve Konya Teknik Üniversitesi, ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacını karşılamak ve öğrencilerin farkındalığını artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı.

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile Konya Teknik Üniversitesi arasında, Türkiye’nin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin siber güvenlik konusundaki farkındalıklarını artırmayı ve potansiyel yeteneklerin dijital ve siber güvenlik alanlarına yönlendirilmesini hedefliyor.

MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı’nın Açıklamaları

İmza töreninde konuşan MEVKA Genel Sekreteri Dr. İhsan Bostancı, “Dünyada bilgi ve iletişim sistemlerinin kullanımı hızla yaygınlaşmış ve hayatımızın hemen her alanında bu sistemler önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Son yıllarda yapılan araştırmalara göre siber güvenlik alanında önemli sayıda insan kaynağına ihtiyaç duyulmaktadır” dedi. Bostancı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi’nin iş birliğiyle, Türkiye genelinde siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amacıyla geniş kapsamlı bir program yürütüldüğünü belirtti.

Eğitim Faaliyetleri ve Siber Vatan Programı

Protokol kapsamında, 2024-2025 akademik yılı içerisinde Konya Teknik Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde eğitim gören ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik siber güvenlik eğitimleri düzenlenecek. Siber Vatan Programı çerçevesinde, teknik geziler, konferanslar ve seminerler ile öğrencilere girişimcilik ekosistemi oluşturulması hedefleniyor. Bostancı, “Bu program, gençlerimizin dijital teknolojiler konusunda farkındalığını artıracak ve onlara çeşitli eğitim imkanları sunacaktır” şeklinde konuştu.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik’in Değerlendirmesi

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik de, “Siber güvenlik alanında önemli bir iş birliği protokolü imzaladığımızı duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu protokol, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirecek çeşitli programlar ve uygulamalı eğitimler içerecek. İş birliğimizin, siber güvenlik alanındaki yetenek açığını kapatmak için bir başlangıç olmasını umuyorum” dedi.

Geleceğe Yönelik Umut Verici Adımlar

Bu protokol ile MEVKA ve Konya Teknik Üniversitesi, Türkiye’nin dijital geleceğine önemli katkılarda bulunmayı hedefliyor. Siber güvenlik alanında yetişmiş insan kaynağının artırılması, ülkemizin dijital güvenliğine büyük katkılar sağlayacak ve gençleri bu alanda yetkin bireyler olarak yetiştirecektir. Bostancı, “Gençlerimizi siber vatanımızda dijital sektörlerin gelişimine hız ve güç verecek yeni ürün ve hizmet geliştirme sürecine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MEVKA ve Konya Teknik Üniversitesi’nden Siber Güvenlik İçin İş Birliği Protokolü

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.