Mevsim Geçişlerinde Cilt Sağlığına Dikkat: Kuruluk ve Cilt Sorunlarına Karşı Öneriler

Mevsim Geçişlerinde Cilt Sağlığına Dikkat: Kuruluk ve Cilt Sorunlarına Karşı Öneriler

Mevsim geçişlerinde hava değişiklikleri, cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, ciltte kuruluk ve kaşıntı gibi sorunların artabileceği bu dönemde, doğru bakım ve nemlendirme ile cildi korumanın önemini vurguluyor.

Mevsim geçişlerinde ani sıcaklık değişiklikleri ve havadaki nem oranının azalması, ciltte kuruluk, pullanma ve renk bozulmalarına yol açabiliyor. Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nursel Dilek, bu dönemde cildin nem kaybına karşı korunması gerektiğini vurgulayarak, ciltteki koruyucu bariyerin zayıflamasının birçok cilt sorununun önünü açabileceğini belirtti.

Cilt Kuruluğu Kaşıntıya ve Cilt Sorunlarına Neden Olabilir

Prof. Dr. Nursel Dilek, mevsim geçişlerinde ciltte kuruluğun, rahatsız edici boyutlarda kaşıntıya sebep olabileceğini ifade etti. "Cildin kuruması, kaşıntı şikayetlerini artırabilir. Bu kaşıntılar, ciltte deformasyonlara ve enfeksiyon riskine yol açabilir. Cildi nemlendirmek ve su tüketimine özen göstermek, bu sorunların önlenmesinde kritik rol oynar" diye konuştu.

D Vitamini Eksikliği Cilt Sorunlarını Tetikleyebilir

Kış aylarında güneş ışığından daha az yararlanılması, D vitamini eksikliğini beraberinde getirebilir. Bu durum, cilt hastalıklarının artmasına neden olabilir. Prof. Dr. Dilek, sedef hastalığı gibi cilt sorunlarının bu dönemde daha sık görüldüğünü belirtti. Güneş ışığından yeterli şekilde faydalanmanın ve cildi nemlendiren ürünler kullanmanın, bu gibi cilt hastalıklarının önlenmesinde etkili olabileceğini dile getirdi.

Su Tüketimi ve Doğru Nemlendirme Önemli

Mevsim geçişlerinde su tüketiminin azalması, cilt sağlığını olumsuz etkileyen bir diğer faktör olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Nursel Dilek, bol su içmenin ve cilde uygun nemlendiriciler kullanmanın cilt sağlığı için önemine dikkat çekti. Kahve ve çay gibi içeceklerin su yerine geçmediğini belirten Dilek, bu içeceklerin ciltte su kaybına neden olabileceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.