Niğde, Sakarya, Kocaeli, Antalya... İhbar Yağıyor

Niğde, Sakarya, Kocaeli, Antalya... İhbar Yağıyor

İstanbul ve Tekirdağ'daki hastanelerde patlak veren yenidoğan bebek ölümleri skandalı, şimdi de Anadolu illerine yayıldı. Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'daki özel hastanelerde bebek ölümleriyle ilgili benzer ihbarlar geldi.

İstanbul ve Tekirdağ'da bebek ölümleriyle gündeme gelen yenidoğan çetesi skandalı, Türkiye'nin farklı illerine yayılmaya başladı. Niğde, Sakarya, Kocaeli ve Antalya'daki özel hastanelerden gelen ihbarlar, bu skandalın ülke çapında büyüdüğünü gösteriyor. İddialara göre, bazı hastanelerde yoğun bakım ünitelerine sevk edilen bebeklerin sahte epikriz raporlarıyla daha uzun süre yatırıldığı ve şüpheli ölümlerin yaşandığı belirtiliyor.

Şüpheli Bebek Ölümleri ve Sahte Epikriz Raporları

Skandalın patlak verdiği illerden gelen ihbarlarda, bebeklerin ölüm nedenleri ve hastanelerdeki süreçlerle ilgili çarpıcı detaylar yer alıyor. Gelen bir ihbarda, 32 haftalık bir bebeğin ameliyat olması gerektiği ve bu nedenle üniversite hastanesinden özel bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi. Ancak tedavi sürecinin 1 ay sürdüğü ve bebeğin bu süre zarfında vefat ettiği iddia edildi.

Bir diğer vakada ise, şeker hastası olan ve kuvözde tedavi gören bir bebeğin ailesine, karaciğer ve böbreklerinin iflas ettiği söylendi. Ancak bebeğin ölüm raporunda "doğal ölüm" yazdığı iddiası gündeme geldi. Ayrıca, tedaviyi gerçekleştiren doktorun bebeğin kimliğini alarak aileye geri vermediği öne sürüldü.

Ailelerden Para Talep Edildiği İddiaları

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, bir diğer ihbarda nitrikoksit gaz tedavisi için aileden para talep edildiği, ancak tedavi yapılmadığı iddia ediliyor. İddiaya göre, bebeğin ölümünün ardından aileye tedavi evrakları da verilmedi.

Başka bir ihbarda, sağlıklı doğan bir bebeğin doğar doğmaz entübe edildiği ve makineye bağlandığı öne sürülürken, ailenin bebeğin hiç entübe edilmediğini öğrendiği belirtiliyor. Bu acılı aile, bebeklerinin gece hayatını kaybetmesine rağmen kendilerine sabah saatlerinde haber verildiğini iddia etti.

Sağlık Bakanlığı'ndan Soruşturma Talebi

Skandalın büyümesi üzerine birçok aile, Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulunarak olayın detaylı şekilde araştırılmasını talep etti. Bebek ölümleri ve sahte raporlar hakkında başlatılan soruşturmalar, Türkiye'nin dört bir yanında sağlık sisteminde büyük bir güven kaybına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.