Niğde'de Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Katılım Payı Zorunluluğu!

Niğde'de Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Katılım Payı Zorunluluğu!

Niğde Belediyesi, Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin 170 milyon TL'lik yatırım bedelinin bir kısmını, tesislerden faydalanan gayrimenkul sahiplerinden "katılım payı" olarak tahsil edecek.

Niğde Belediyesi, Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin 170 milyon TL tutarındaki yatırım bedeli için gayrimenkul sahiplerinden katılım payı talep ediyor. Belediye Başkanı Emrah Özdemir, katılım payının kanuni bir zorunluluk olduğunu ve 2025 Nisan ayından itibaren 4 taksit halinde tahsil edileceğini açıkladı.

Emrah Özdemir, 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, belediyeler tarafından yaptırılan arıtma tesisleri için bu tesislerden yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden katılım payı alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti. Bu kapsamda muhtarlıklara "Katılım Payları Mükellef Listesi" gönderildiğini hatırlatan Başkan Özdemir, kanun gereği arıtma tesisi için katılım payı almama gibi bir lükslerinin olmadığını vurguladı.

Katılım Payı Ne Zaman Ödenecek?

Bugün itibariyle hiçbir gayrimenkul sahibi için tahakkuk bulunmamakta. Yaklaşık bir bedel hesaplandı ve bu bedeller kesin değil. İtirazlardan sonra yeniden hesaplamalar yapılacak. Bu çalışmaların tamamlanması için 6 ay süre var. Bu yıl içerisinde hiçbir mükellef katılım payı ödemeyecek ve herhangi bir faiz işlemeyecek. İlk taksit ödemeleri 2025 yılı Nisan ayında başlayacak.

Katılım Payı Kimlerden Tahsil Edilecek?

Niğde Belediyesi mücavir alanı içerisindeki konut, işyeri ve dükkan sahipleri ile tesisi kullanan Yeşilburç köyü, Gümüşler kasabası, Aktaş kasabası, Güllüce köyü ile bütün kamu ve tüzel kişilerinden katılım payı alınacak. İbadethanelerden katılım payı alınmayacak.

Katılım Payları Nasıl Hesaplanacak?

Katılım payları, gayrimenkullerin tapu rayiç bedelleri üzerinden hesaplanacak. Arsalar da dahil edilecek şekilde yapılacak yeni hesaplamaların ardından, mükellefler için muhtarlıklara gönderilen bugünkü rakamlarda değişiklik olabileceği belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.