Sağanak yağış ve soğuk hava geri döndü

Sağanak yağış ve soğuk hava geri döndü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre hava sıcaklığı bazı bölgelerimizde 1 ila 3 derece düşecek. Sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bugün hava nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa ile Kütahya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU ŞÖYLE:

konya-hava-5-001.jpg

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ: Meteoroloji'den yapılan uyarıda, yağışların; Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa ile Kütahya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Meteorolojik Uyarılar

İzmir Radarından alınan son veriler ve yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre:

İzmir merkez, Çeşme, Mordoğan, Karaburun, Foça, Aliağa, Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Kemalpaşa, Gaziemir, Buca ile Manisa merkez, Ahmetli, Salihli ve Alaşehir ilçelerinde yerel ve kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlarla birlikte görülebilecek lokal dolu hadisesi ve kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Bugün öğle saatlerinden itibaren meydana gelecek gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Bilecik ile Sakarya ve Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (lokal dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, su baskını, yıldırım vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Balıkesir Radarından alınan son verilere ve yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre:

Balıkesir merkez, Manyas, Susurluk, Kepsut, Bigadiç, Savaştepe, İvrindi, Balya, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerinde yerel ve kısa süreli kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlarla birlikte görülebilecek lokal dolu hadisesi ve kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BURSA 21

ÇANAKKALE 23

SAKARYA 22

İSTANBUL 23

A.KARAHİSAR 19

DENİZLİ 22

İZMİR 24

UŞAK 19

ADANA 28

ANTALYA 25

BURDUR 22

KAHRAMANMARAŞ 28

ANKARA 20

ESKİŞEHİR 19

NEVŞEHİR 22

SİVAS 22

BARTIN 20

BOLU 20

SİNOP 19

ZONGULDAK 19

ARTVİN 29

ORDU 21

SAMSUN 21

TRABZON 22

ERZURUM 21

HAKKARİ 22

MALATYA 28

MUŞ 25

BATMAN 33

DİYARBAKIR 31

GAZİANTEP 30

ŞANLIURFA 34