Sağlık-Sen yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerini Sağlık Bakanı Memişoğlu ile paylaştı

Sağlık-Sen yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerini Sağlık Bakanı Memişoğlu ile paylaştı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret ederek sağlık sistemine dair önemli konuları görüştü.

Sağlık-Sen’den Sağlık Bakanı Memişoğlu’na Ziyaret

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu ziyaret etti. Görüşmede, birinci basamak sağlık sisteminden ek ödeme yönetmeliğine kadar birçok konu ele alındı. Sağlık-Sen’in sahadan topladığı talep ve sorunlar da Bakan Memişoğlu ile paylaşıldı.

Aile Hekimlerinin Durumu Masaya Yatırıldı

Ziyaret sırasında, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları için gerçekleştirilen çalıştaylarla ilgili bilgi veren Doğan, çalıştaylara ait ön raporu Bakan Memişoğlu’na sundu. Doğan, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının teşvik ve destek ödemelerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Yer Değişikliği Talepleri Üzerine İstişare

Sağlık-Sen tarafından oluşturulan Sağlık Bakanlığı Yer Değişikliği Talep Toplama Platformu hakkında da bilgi veren Doğan, platformdan elde edilen verileri Bakan Memişoğlu ile paylaştı. 3+1 sistemiyle istihdam edilen sözleşmeli personelin karşılıklı yer değişikliği yapabilmesinin sağlanmasının, sahada büyük bir memnuniyet oluşturacağını ifade etti.

Ek Ödeme Düzenlemeleri Görüşüldü

Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan, sağlık profesyonellerinin talep ve sorunlarını içeren bir raporu da Bakan Memişoğlu’na sundu. Doğan, ek ödeme oranlarının yetersiz olduğunu belirterek, günümüz ekonomik şartlarına uygun şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Sunulan raporda, taban ödeme oranlarının artırılması, nöbet ücretlerinin iyileştirilmesi ve sağlık profesyonellerine muayene önceliği verilmesi gibi birçok madde yer aldı.

Ziyarete Kimler Katıldı?

Ziyarette, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın yanı sıra, Genel Sekreter Durali Baki ve Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutcu, İdris Baykan, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman da hazır bulundu.

Sağlık-Sen yönetimi, sağlık çalışanlarının taleplerini Sağlık Bakanı Memişoğlu ile paylaştı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.