Taş Bina'nın ağır misafirleri

Taş Bina'nın ağır misafirleri

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'nda Türkiye birincisi olan Konyalı öğrencilerle bir araya geldi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, konuşmasında 2024 LGS'de 20 Türkiye birincisi çıkaran Konya'nın bu başarısının çok gurur verici olduğunu belirtti. Yiğit, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, başarılarının kendilerine büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade etti.

"Başarılarınız Işığınız Olacak"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederken, eğitim sürecinde yaşadıkları zorluklara da değindi. Başkan Altay, "Özellikle günümüzde gençlerin dikkatini çeken pek çok şey var. Ders başarısı elde etmek bu nedenle çok kıymetli. Bu başarı, önünüzdeki yeni imtihanlar için size ışık tutacak" dedi. Ayrıca, Konya'nın eğitim alanındaki başarısının istikrarlı bir şekilde yükseldiğini belirterek, "2002 yılında başarı ortalamamız yüzde 2 iken, bugün bu oran yüzde 6'ya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

"Başarılarınızın Sürekliliği Önemli"

Konya Valisi Vahdettin Özkan, öğrencilerin tüm soruları doğru cevaplandırarak tam puan aldıklarına dikkat çekti. Vali Özkan, "Bu başarı sadece öğrencilerimizin değil, ailelerinin, öğretmenlerinin ve okul yöneticilerinin de başarısıdır. Gençlerimizin tüm dünyayı takip edebilmesi ve bilgiyi hızlı bir şekilde edinmesi, ülkemizin geleceği için önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı. Özkan, öğrencilere ulvi bir vazifenin öncüsü olma yolunda başarılar diledi.

Konya'nın eğitimdeki başarılarının artarak devam etmesi için tüm paydaşların birlikte çalışacağı vurgulandı.

Taş Bina'nın ağır misafirleri

Taş Bina'nın ağır misafirleri

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler