TEKNOFEST 2024 Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması'nın Finali Antalya’da Gerçekleşti

TEKNOFEST 2024 Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması'nın Finali Antalya’da Gerçekleşti

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması’nın final etabı Antalya’da tamamlandı.

Turkcell’in öncülüğünde bu yıl ilk kez düzenlenen Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması’nın final etabı, Antalya’da gerçekleştirildi. Yarışma, kapalı alanlardaki internet kullanıcılarının Wi-Fi kapsama verimliliğini artırmak amacıyla yenilikçi çözümler geliştiren üniversite öğrencilerine fırsat sundu. Şubat ayında başlayan ve Türkiye genelinde 66 üniversiteden 191 takımın başvurduğu yarışmada, finale kalan 11 takım büyük ödül için yarıştı.

Modem Yerleşimi ile Wi-Fi Kapsamasını Artırma Hedefi

Yarışmanın final etabı, Türkiye’deki hane yapısına uygun bir ev ortamında gerçekleştirildi. Takımlar, geliştirdikleri algoritmalarla Wi-Fi modemlerinin ev içindeki en uygun konumunu belirleyerek sinyal gücünü en üst seviyeye çıkarmaya çalıştı. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yerli teknolojilerin gelişimine katkı sağlayan bu yarışmanın aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençleri teknolojiye teşvik ettiğini belirtti.

Kazanan Takımlar TEKNOFEST 2024’te Ödüllerini Alacak

Yarışmanın sonunda kazananlar belirlendi ve dereceye giren takımlar açıklandı. Uludağ Üniversitesi’nden "Connect IT" takımı birincilik ödülünü kazanırken, Abdullah Gül Üniversitesi’nden "AGUtech" ikinci, Konya Teknik Üniversitesi’nden "EfsunTek" takımı ise üçüncü oldu. Ödüller, 2-6 Ekim tarihlerinde Adana'da düzenlenecek TEKNOFEST 2024’te sahiplerine verilecek.

Yarışmada birinci olan takıma 120 bin TL, ikinciye 100 bin TL, üçüncüye ise 90 bin TL para ödülü verilecek.

TEKNOFEST 2024 Akıllı Wi-Fi Kapsama Yarışması'nın Finali Antalya’da Gerçekleşti

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.