Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi Yayınlandı

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi Yayınlandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yapay zeka destekli "Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde" isimli çocuk dergisini yayınladı. Türkiye'de bir ilk olan bu dergi, çocuklara bilim ve teknoloji alanında eğlenceli ve öğretici içerikler sunuyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eğitimde fırsat eşitliğini sağlama vizyonuyla başlattığı projelere bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitim hakkına eşit ve ücretsiz ulaşabilmesi için imkanlarını seferber ederken, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da bu çalışmalara katkı sunarak, Türkiye'nin yapay zeka destekli ilk çocuk dergisini yayınladı. "Bilimin İzinde Geleceğin Peşinde" isimli bu dergi, Mezitli Kadın ve Çocuk, Bilim ve Teknoloji Atölyesi eğitmenleri tarafından hazırlandı.

Dergide, teknoloji ve bilimle ilgili çeşitli konular çocukların ilgisini çekecek şekilde ele alınıyor. Yapay zeka, algoritma, kodlama, bilim insanlarının başarı hikayeleri, sürdürülebilirlik ve deneyler gibi birçok eğlenceli bilgi, bilim ve teknoloji meraklısı çocuklara sunuluyor.

Çocuklar Evde Bilim ve Teknoloji ile Tanışacak

Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, derginin çocuklara bilimi ve teknolojiyi tanıtmayı amaçladığını belirtti. Aşkın, "Dergiyi ekip olarak, çocukların evde bulabilecekleri malzemelerle bilimsel etkinlikler yapabilmeleri için tasarladık" dedi. Ayrıca, birçok çocuk dergisinde dışarıdan malzeme gerektiren etkinliklerin olduğunu, ancak kendilerinin bu engeli ortadan kaldırarak çocuklara daha erişilebilir içerikler sunduklarını ifade etti.

Türkiye'nin İlk Yapay Zeka Destekli Dergisi

Derginin çocuklardan olumlu geri dönüşler aldığını paylaşan Aşkın, "Aldığımız geri bildirimler bizi çok heyecanlandırdı. Çocukların ilgisini çekmesi üzerine dergiyi belirli periyotlarda yayınlamaya karar verdik. Yapay zeka destekli olarak Türkiye'nin ilk çocuk dergisini ortaya çıkardık" diye konuştu.

Türkiye’nin İlk Yapay Zeka Destekli Çocuk Dergisi Yayınlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.