Web sitelerinin tam adreslerini yazmıyoruz

Web sitelerinin tam adreslerini yazmıyoruz

Masa ve diz üstü bilgisayarlardan "www" ile başlayan adresleri yazarak web sitelerine girenlerin oranı yüzde 15 olarak saptanırken, cep telefonu ve tablette...

Masa ve diz üstü bilgisayarlardan "www" ile başlayan adresleri yazarak web sitelerine girenlerin oranı yüzde 15 olarak saptanırken, cep telefonu ve tablette bu oran yüzde 3'e kadar düşüyor.

Yapılan bir ankete göre, masa ve diz üstü bilgisayar kullanan 100 kişiden 85'i favoriler/sık kullanılanlar arasında yer almayan web sitelerine motoru üzerinden gidiyor. İnternet gezintilerinde adres çubuklarına "www" ile başlayan web sitesi adreslerini girenlerin oranı bilgisayarlarda yüzde 15'e, cep ve tablette ise yüzde 3'e kadar geriledi.

Adres çubuklarına "www" ile başlayan web sitesi adreslerini yazanların oranı yüzde15'te kalıyor. Cep telefonu ve tablette ağırlıklı olarak uygulaması olan sitelere girilirken, uygulaması olmayan bir siteye girmek için 100 kişiden sadece 3'ü tam adresi yazıyor. Yüz kişiden 97'si ise arama motoru üzerinden sitelere giriş yapıyorlar.

Söz konusu anketi gerçekleştiren Avantajix.com'un Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, teknoloji geliştikçe insanların teknoloji kullanım alışkanlıklarının da değiştiğinin altını çizerek, şunları söyledi: "Özellikle akıllı telefon kullanımının çok yaygınlaşması insanların birçok alışkanlığını değiştirdi. We Are Social'ın araştırmasına göre Türkiye'de mobil telefon kullanıcı sayısı 59 milyona ulaştı. Bunların yüzde 77'si, yani 45 milyonu akıllı telefon kullanıyor. Akıllı telefondan internete giren kişi en hızlı şekilde aradığına ulaşmak istiyor. Uygulaması yoksa, Google'da arama yaparken bile, birkaç saniye kazanmak için yazma yerine sesli arama yapıyor."

URL'siz internet tartışılıyor

Kayral, internet kullanım alışkanlıklarındaki bu değişimin yeni arayışların başlamasına neden olduğunu belirterek, "Henüz Türkiye'ye yansımasa da dünyada son dönemde Google öncülüğünde URL adreslerinin kaldırılması tartışmaya açıldı. URL adresi olmadan internet nasıl olacak, henüz bu sorunun yanıtı ortada yok ama teknolojinin bu kadar hızla geliştiği bir dünyada bu sorunun yanıtını bulmak da çok uzun sürmez düşüncesindeyim" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı