AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Karabük'te çekilmiş 85 fotoğraftan oluşan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Karabüklüler ile buluştu- Karabük Valisi Ç

KARABÜK (AA) - "Anadolu Ajansı (AA) Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Karabük'te açıldı.

Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin objektifinden, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında Ankara, İstanbul ve Karabük'te çekilmiş 85 fotoğraftan oluşan sergi, Karabüklüler ile buluştu.

Karabük Valisi Kemal Çeber, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergiyi gezenlerin aynı anda farklı duygular yaşadığını söyledi.

Ankara'da 15 Temmuz gecesi görevli olduğunu, fotoğrafları görünce de o anları yeniden yaşadığını aktaran Çeber, "O gün Emniyet Genel Müdürlüğü Harekat Merkezi'nde bu işi koordine eden insanlardan biriydim. Birçok resimdeki o şeyleri ben canlı yaşadım, maalesef canlı yaşadım. Bunu izlerken, dinlerken, resimlere bakarken bile hala bazı noktalarda tüylerim diken diken oluyor. Çünkü başta polis arkadaşlar olmak üzere tanıdığım birçok kişi şehit oldu. Birçok şehit cenazesine katıldım. O beni biraz fazladan duygulandırdı. Ama elhamdülillah böyle bir milletin fertleriyiz. Elhamdülillah bu resimlere yansıyan duygular var bizde. Her türden toplumsal kitle o resimlere, fotoğraflara yansımış." diye konuştu.

Vali Çeber, "Allah bir daha bu memlekete, böyle şeyler yaşatmasın." dedi.

Serginin insanlara daha dikkatli ve tedbirli bir şekilde mücadeleye devam edilmesi mesajını verdiğini dile getiren Çeber, "Sanatsal anlamda sergileri değerlendirmek lazım ama bugün öyle sanatsal anlamda diyecek çok bir şey yok. Sadece duygusal anlamda böyle kelamları etmek mümkündür. Böyle bir milletin, böyle bir memleketin evladı olmaktan gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar da fotoğraflarla o geceyi yeniden yaşadıklarını, bu eserlerin o günü asla unutturmayacağını ve ülkede duyarlı bir genç neslin olmasının kendisini onurlandırdığını kaydetti.

Çeber ve beraberindekiler, daha sonra Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "15 Temmuz" konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin eserlerinin de yer aldığı sergiyi gezdi, fotoğrafları inceledi.

Darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Kent Meydanı'nda bulunan belediyeye ait sergi salonu ile Zübeyde Hanım İl Halk Kütüphanesi'ndeki sergi 16 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

Sergide, İstanbul, Ankara'da ve Karabük'te 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı