AB'nin terör politikasına tepkiler

AB'nin terör politikasına tepkiler

İsmail Bilim:- "Avrupa Birliğine ihtiyacımız yok, biz kendi kendimize yeteriz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok"- Ebubekir Ergin:- "Saldırılar, Almanya'nın ve Amerika'nın bölgede uyguladığı politikalardan kaynaklanıyor. Onlar bize ne zamanında dosttular n

ANKARA (AA) - İstanbul'daki terör saldırısını kınayan Ankara'daki vatandaşlar, Avrupa ülkelerinin, Türkiye'yi hedef alan terör örgütleri konusundaki tutumunu eleştirdi.

Vatandaşlardan İsmail Bilim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısına sessiz kalan Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin birliğini ve dirliğini istemediğini belirtti.

Benzer bir saldırının daha önce Ankara Kızılay meydanında yaşandığını anımsatan Bilim, tüm bu saldırılara rağmen kimsenin Türkiye'yi yıkmayı başaramayacağını söyledi.

Bilim, saldırıların arkasında sessizliğini koruyan Avrupa ülkelerinin eli olduğunu belirterek, "Sağ-sol' dediler, milleti kandıramadılar, 'Alevi-Sünni' dediler milleti yıldıramadılar, 'Kürt-Türk' dediler millet yine ayıktı. Bu saldırılarla da amaçlarına ulaşamayacaklar. Avrupa Birliğine ihtiyacımız yok, biz kendi kendimize yeteriz. Türk'ün Türk'ten başka dostu yok." dedi.

Saliha Bütüner, bazı Avrupa'da ülkelerinde terör saldırıları olduğunda, Türklerin hızla tepki gösterdiğini ve terörü lanetlediğini ancak aynı duyarlılığı Batı ülkelerinin göstermemesinin kendisini şaşırtmadığını söyledi.

Saldırıların geri planında AB ülkelerinin olduğuna inandığını ifade eden Bütüner, bu oyunda Türkiye'nin kaybeden olmayacağını vurguladı.

- "Sessizlikleri suçluluklarından kaynaklanıyor"

Ebubekir Ergin de saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Batı dünyasının Türkiye'deki terör saldırılarına karşı yıllardır sessiz kalmasının suçluluklarından kaynaklandığını öne süren Ergin, şöyle devam etti:

"Zor günler yaşıyoruz, belki çok daha zor günler yaşayacağız. Çünkü devletler yüzüncü yıllarını tamamlarken son 10'lu yılları sancılı geçer. Biz de son 10 yılı yaşıyoruz. Rabbimiz bize 15 Temmuz'da ve Yenikapı'daki verdiği ruhu, birlik ve beraberlik duygusunu versin. Bu duygu, Ortadoğu'nun ve İslam ümmetinin yeniden lideri olan ülkemize daha güç verecektir. Saldırılar, Almanya'nın ve Amerika'nın bölgede uyguladığı politikalardan kaynaklanıyor. Onlar bize ne zamanında dosttular ne de şu anda dostlar."

Veysel Avcıoğlu, "Bu patlamaların arkasında Avrupa Birliği ülkeleri var. Türkiye dolara savaş açtı. Hem o olay hem de AK Parti ile MHP'nin anlaşması onları rahatsız etti. Onların hiçbir ürününü, dolarını, avrosunu, kolasını kısacası ne üretiyorsa onu kullanmayalım. Ben böyle bir savaş açmayı düşünüyorum onlara." dedi.

Münir Karameşe ise İstanbul saldırılarında şehit olan polisler için çok üzüldüğünü ifade ederek, "Avrupa Birliğini kınamak gerekir. Vatan olarak başımız sağ olsun. Avrupa neden bu kadar sessiz bilemiyoruz ama tepki göstermek lazım. Avrupa'ya karşı tepkimizi göstererek, tek yürek olduğumuzu göstermemiz gerekiyor, onlara karşı dirençli ve ayakta durmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı