Adana'dan örnek karar: Kantinlerde İsrail Ürünlerine Boykot Kararı

Adana'dan örnek karar: Kantinlerde İsrail Ürünlerine Boykot Kararı

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Geçili, Adana'daki kantinlerde İsrail'e ait ürünlerin boykot edilmesi kararı alındığını açıkladı. Geçili, yerli ve milli ürünlerin tercih edilmesinin önemine de dikkat çekti.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Geçili, 2024-2025 eğitim öğretim yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Geçili, Adana Kantinciler Odası ile yapılan görüşmeler sonucunda, Adana'daki tüm ilçelerde ve kantinlerde İsrail'e ait ürünlerin boykot edilmesi kararı alındığını belirtti.

Geçili, yaptığı açıklamada, kantincilerin bu karara uymasını beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bu ürünleri satan var, ben satmayacağım diyenler de var. Bir kantincimiz bile bu boykota destek verse, çok hayırlı bir iş yapmış olacaktır. Ayrıca, bu kararın yerli ve milli ürünlere yönelimi artıracağını düşünüyorum. Hem çocuklara bu bilinci kazandırmak hem de bu bilinci eyleme geçirmek açısından önemli bir boykot.”

Adana’da Öğretmen Fazlalığı Sorunu

Toplantıda öğretmen fazlalığına da değinen Geçili, Adana'da bin 300'e yakın öğretmen fazlası olduğunu söyledi. Bu durumun özellikle dezavantajlı bölgelerde öğretmen açığına yol açtığını belirten Geçili, şunları kaydetti: “Türkiye'de birçok ilde, özellikle batı illerinde öğretmen fazlası var. Adana'da da bu sene altı atama olmasına rağmen, hala bin 300'e yakın öğretmen fazlası bulunuyor. Dezavantajlı bölgelerde öğretmen açığı varken, merkezde görev yapmak isteyenlerin fazlalığı sorunun çözümünü zorlaştırıyor. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor.”

Geçili, eğitimde adil bir dağılım sağlanması gerektiğini vurgulayarak, merkezdeki öğretmen fazlalığına dikkat çekti.

Adana'dan örnek karar: Kantinlerde İsrail Ürünlerine Boykot Kararı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.