Afrika Siyasi Partiler Konseyinden AA'ya ziyaret

Afrika Siyasi Partiler Konseyinden AA'ya ziyaret

Afrika Siyasi Partiler Konseyi Genel Sekreteri Nafi: "Muhalefet partileri ve iktidar partisinin siyasi bilinci ve demokrasiyi korumak için halkın etrafında kenetlenmesini takdir ediyoruz"

ADDİS ABABA (AA) - Afrika Siyasi Partiler Konseyi Genel Sekreteri Nafi Ali Nafi, Türk halkı ve muhalefet partilerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi karşısında seçilmiş yönetimin yanında yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anadolu Ajansının (AA) Etiyopya Temsilciliğini ziyaret eden Nafi, Türkiye'deki darbe girişimini kınadı.

Nafi, Türk halkı ve muhalefet partilerinin demokrasiye, seçilmiş hükümete verdikleri güçlü destek nedeniyle duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Muhalefet partileri ve iktidar partisinin siyasi bilinci ve demokrasiyi korumak için halkın etrafında kenetlenmesini takdir ediyoruz." dedi.

Afrika'da siyasi partilerin temel hedefinin demokrasi olduğunu ve Konseyin Türk hükümeti, halkı ve partileriyle dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Nafi, Ak Parti ile Konseyin güçlü ilişkilere sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Afrika ülkelerinin stratejik ortak olduğuna da işaret eden Nafi sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretleri Türkiye'nin Afrika'ya verdiği önemi yansıtıyor. Afrika ülkeleri darbe girişimine karşı başarılı olan Türk halkıyla her zaman dayanışma içindedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler