RTÜK, Ermeni Tezlerini Savunan Açık Radyo'nun Yayın Lisansını İptal Etti

RTÜK, Ermeni Tezlerini Savunan Açık Radyo'nun Yayın Lisansını İptal Etti

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), "sözde soykırım" gibi Ermeni tezlerini savunarak yayına taşıyan Açık Radyo'nun yayın lisansını iptal etti.

RTÜK, Haftalık Toplantısında Açık Radyo'yu Gündemine Aldı

RTÜK, haftalık olağan toplantısında Türkiye aleyhindeki yayınları ve "sözde soykırım" gibi Ermeni tezlerini savunan Açık Radyo'yu ele aldı. Daha önce RTÜK tarafından program durdurma ve idari para cezaları verilen radyo, bu kez yayın lisansının iptaliyle karşı karşıya kaldı.

Kararın Uygulanmaması Lisansa Mal Oldu

Açık Radyo, kendisine verilen 5 kez program durdurma cezasına rağmen yayınlarına devam ettiği için en ağır yaptırıma maruz kaldı. 6112 sayılı Kanun'un 32. maddesinin beşinci fıkrasına göre, program durdurma kararını uygulamayan medya kuruluşlarının yayın lisansının iptal edileceği hükmü RTÜK tarafından hayata geçirildi.

Kanun Gereği Yayın Lisansı İptal Edildi

RTÜK, 6112 sayılı Kanun'un 33. maddesine dayanarak Açık Radyo'nun yayın lisansını iptal etti ve yayınlarına son verdi. Kanunun 33. maddesi, lisans almadan veya yayınları geçici olarak durdurulan ya da iptal edilen medya kuruluşlarının yetkililerine hapis ve para cezası öngörüyor. Ayrıca, izinsiz faaliyet gösteren yayın cihaz ve tesislerinin mühürlenerek kapatılmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler