e-Devlet Üzerinden Engelli Kimlik Kartı Başvuruları 234 Bin 588'e Ulaştı

e-Devlet Üzerinden Engelli Kimlik Kartı Başvuruları 234 Bin 588'e Ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın e-Devlet üzerinden başvuru kabul etmeye başladığı engelli kimlik kartına Ağustos 2021'den itibaren 234 bin 588 kişi başvurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli kimlik kartı başvuruları 28 Ağustos 2021 itibarıyla e-Devlet üzerinden de kabul edilmeye başlandı. Başvuru için kişilerin fotoğraf, vatandaşlık kimliği ve posta adresi bilgileri MERNİS paylaşım ağından; engelli sağlık kurulu raporu ise Sağlık Bilgi Sistemi (SBS) paylaşım ağından sağlanarak dijital ortamda işleme alınıyor. Kimlik kartları, başvuru esnasında beyan edilen veya MERNİS'te kayıtlı adreslere 15 iş günü içinde gönderiliyor. Alternatif olarak, engelli bireyler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı ve engelli sağlık kurulu raporunun aslı veya onaylı örneği ile başvuruda bulunabiliyor.

Engelli Kimlik Kartının Sağladığı İmkanlar

Engelli kimlik kartına sahip vatandaşlar, birçok avantajdan faydalanabiliyor. Bu avantajlar arasında toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat, Türk Hava Yolları iç hat uçuşlarında yüzde 20, dış hat uçuşlarında ise yüzde 25 indirim, emlak vergisi muafiyeti, KDV indirimleri, müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş, devlet tiyatrolarından ücretsiz yararlanma ve özel GSM tarifeleri yer alıyor. Ayrıca TOKİ tarafından yapılan projelerde engelli vatandaşlar için konut ayrılıyor ve bu konutlar kura ile belirleniyor. 1998 yılından bu yana 1 milyon 137 bin 309 vatandaşa engelli kimlik kartı verildi ve bugüne kadar e-Devlet üzerinden 234 bin 588 başvuru alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler