Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

Düzce Valisi Dağlı:- "Toplumun doğru ve tarafsız biçimde bilgilendirilmesinde, haber almasında katkı sağlayan, basınımızın önemli bir üyesi olan Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarına sağlık ve başarılar dilerim"

DÜZCE (AA) - Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, yayımladıkları mesajlarla, Anadolu Ajansı'nın (AA) 97. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Vali Dağlı, mesajında, halkın tarafsız ve doğru bir şekilde bilgi edinme hakkına sahip olmasının demokrasi ile yönetilen ülkelerin en temel özelliği olduğunu vurguladı.

Basın kuruluşlarının hukuka uygun, tarafsızlık içinde, kişi haklarına ve özel hayata saygılı ve toplumun hassasiyetlerine özen göstermesinin mesleğin saygınlığı açısından önem taşıdığını belirten Dağlı, "Toplumun doğru ve tarafsız biçimde bilgilendirilmesinde, haber almasında katkı sağlayan, basınımızın önemli bir üyesi olan Anadolu Ajansı'nın kuruluş yıl dönümünü kutlar, tüm çalışanlarına sağlık ve başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.


- AK Parti Düzce Milletvekili Keşir

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de, AA'nın, Kurtuluş Savaşı'nın haklı sesini Anadolu'ya ve tüm dünyaya duyurmak için kurulduğunu belirtti.

AA'nın halkın doğru haber alma özgürlüğünü ve ilkeli habercilik anlayışını 97 yıldır koruyarak sürdürdüğünü aktaran Keşir, şunları kaydetti:

"Hem Türkiye'de hem de dünyanın dört bir yanında Türkiye'nin ulusal ve uluslararası seviyede güvenilir haber bağı olmayı başaran Anadolu Ajansı'nın 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Yurt içinde ve yurt dışında fedakarca çalışan, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında işini mesleki ciddiyet ve etiği içerisinde yürüten ajans personelini tebrik ediyor, çalışmalarınızda üstün başarılar temenni ediyorum."


- DÜ Rektörü Prof. Dr. Çakar

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatı ile milli mücadele yılları sırasında kurulan AA'nın, TBMM’nin çıkardığı ilk yasaları duyurduğunu, milli mücadelenin her aşamasını haberleştirdiğini ve halkın doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağladığını anımsattı.

AA'nın, kurulduğu günden bu yana Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamıyla iç ve dış politikasına tanıklık ettiğini vurgulayan Çakar, yaptığı haberlerle günümüzde sadece ülkenin değil dünyanın da önde gelen ajanslarından biri haline geldiğini belirtti.

Çakar, tüm insanlara doğru, tarafsız ve sağlıklı bilgilendirme amacını başarıyla icra eden AA'nın kuruluş yıl dönümünü ve tüm çalışanlarını kutlayarak, yayın hayatlarında başarılar diledi.


- Düzce Belediye Başkanı Keleş

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de AA'nın ilkeli ve sorumluluk sahibi haber anlayışı ile 97 yıldır kamuoyunu bilgilendirme görevini layıkıyla yerine getirdiğini bildirdi.

Tarafsız, güvenilir ve etkin haberciliğin en önemli temsilcisi olan AA'nın yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında da başarılı hizmetlerini sürdürdüğünü kaydeden Keleş, kurum çalışanlarına başarılar diledi.


- AK Parti İl Başkanı Keskin

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise AA'nın Türk basınının lokomotif ajanslarından biri olduğunu belirtti.

AA'nın, toplumun gözü, kulağı olduğunu, toplumla millet arasında köprü görevini layıkıyla yerine getirdiğini, yurt içi ve dışı iletişim ve haber ağıyla geçmişte ve günümüzde en önemli ve güçlü ajanslardan biri olduğunu aktaran Keskin, AA'nın Türk milletinin sesi olmaya devam edeceğini vurguladı.

Keskin, gelişmiş haber ağı ve kaliteli kadrolarıyla Türkiye'nin sahip olduğu en önemli haber ajansı olan AA'nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, yayın hayatında başarılar diledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler