HSK'den Büyük Atama: 4 Bin 340 Hakim, Savcı ve Mahkeme Üyesinin Görev Yeri Değiştirildi

HSK'den Büyük Atama: 4 Bin 340 Hakim, Savcı ve Mahkeme Üyesinin Görev Yeri Değiştirildi

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), 4 bin 340 hakim, savcı ve mahkeme üyesinin görev yerini değiştiren kararı Resmi Gazete'de yayımladı.

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK), önemli bir atama kararı ile 4 bin 340 hakim, savcı ve mahkeme üyesinin görev yerini değiştirdi. Bu kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve adalet sisteminde önemli değişikliklere yol açtı.

4 Başsavcılıkta Önemli Atamalar

Resmi Gazete'de yayımlanan 18 Ocak 2024 tarihli ve 92 sayılı HSK kararı ile birlikte 4 ilin Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atamalar yapıldı. Bu karar kapsamında:

  • İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç atandı.
  • Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gökçe getirildi.
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse atandı.
  • Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına ise Başsavcılık Vekili Yakup Ali Kahveci atandı.

37 Hakim ve Savcının Görev Yeri Değişikliği

Resmi Gazete'de yer alan 21 Şubat 2024 tarihli ve 253 sayılı HSK kararı ile toplam 37 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik yapıldı. Bu atamalar, yargı sürecinde önemli değişikliklere neden olacak.

4 Bin 9 Hakim, Savcı ve Mahkeme Üyesi İçin Yeni Atamalar

13 Haziran 2024 tarihli ve 820 sayılı HSK kararı ile birlikte toplamda 4 bin 9 hakim, savcı ve Adliye ve Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği ve başkanlığına yeni atamalar gerçekleştirildi. Bu karar, yargı sisteminde geniş kapsamlı bir değişim sürecini başlattı.

290 İdare ve Vergi Mahkemesi Üyesi ve Başkanı Görevlendirildi

Aynı tarihli ve 821 sayılı karar ile 290 İdare ve Vergi Mahkemesi üyeliği ve başkanlıklarına yeni görevlendirmeler yapıldı. Bu atamalar, idari ve mali yargıda önemli bir yeniden yapılandırmayı temsil ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler