Ankara'nın Ünlü Firması İçin Konkordato Davasında Tarih Belli Oldu

Ankara'nın Ünlü Firması İçin Konkordato Davasında Tarih Belli Oldu

Nehroz Turizm İşletmeleri ve Yenigün Şirketleri'nin konkordato davasında duruşma tarihi 7 Kasım 2024 olarak belirlendi. Duruşma saat 12.00'da gerçekleştirilecek ve itiraz edenler duruşmadan önce mahkemeye yazılı beyanlarını sunabilecekler.

Nehroz Turizm İşletmeleri ve Yenigün Şirketleri, borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla konkordato talebinde bulundu. Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde kayıtlı olan bu şirketlerin konkordato davası, 07 Kasım 2024 tarihinde saat 12.00'da gerçekleştirilecek.

Davanın avukatı Yavuz Selim Günay tarafından yapılan başvuru, İcra İflas Kanunu'nun (İİK) 285 ve devamı maddeleri uyarınca yapıldı. Şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırmak amacıyla sundukları konkordato ön projesi, mahkemeye sunularak geçici mühlet talep edildi.

Geçici Mühlet Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?

Mahkeme tarafından verilen geçici mühlet süresi 12 Kasım 2024 tarihinde sona erecek. Bu süreçte, konkordato talebiyle ilgili mahkeme kararı beklenecek ve şirketlerin yeniden yapılandırma sürecine dair karar verilecek.

İtirazlar Nasıl Yapılacak?

İcra İflas Kanunu'nun 304/1. maddesi uyarınca, konkordato davasına itiraz eden kişiler, duruşma gününden en az 3 gün önce itiraz sebeplerini yazılı olarak mahkemeye bildirmek zorundalar. Bu itirazlar doğrultusunda duruşmada hazır bulunma hakkına sahip olacaklar.

Ankara Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı şirketler Nehroz Turizm İşletmeleri, Yenigün Enerji Üretim ve Yenigün İnşaat Sanayi’nin yanı sıra şirket yöneticileri Edip Yenigün, Mithat Yenigün, Fikret Yenigün ve Erdal Yenigün de davada yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.