Aşırı Sıcaklar Hayatı Tehdit Ediyor: Uzmanlardan Çalışma Saatlerine Revize Önerisi

Aşırı Sıcaklar Hayatı Tehdit Ediyor: Uzmanlardan Çalışma Saatlerine Revize Önerisi

Sıcak havaların hayatı tehdit ettiği Adana'da, Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, özellikle tarım işçileri ve yaşlıların güneş çarpmalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Katırcıbaşı, çalışma saatlerinin değiştirilmesini önerdi.

Adana'da tüm zamanların Haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Özellikle tarım işçileri, aşırı sıcaklarda güneş altında çalışmak zorunda kalıyor. Bu durumun hayati tehlike oluşturduğunu belirten Medline Hastanesi Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Tuna Katırcıbaşı, sıcak havada dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. Katırcıbaşı, 65 yaş üzeri vatandaşların gerekmedikçe dışarı çıkmamalarını tavsiye etti.

Çalışma Saatleri Değiştirilmeli

Güneş altında çalışan işçilerin çalışma saatlerine yönelik önerilerde bulunan Katırcıbaşı, "Çalışma saatleri modifiye edilebilir. Tarım işçileri çok aşırı sıcaklarda çalışıyorlar ve bu insani değil. Sabah 06.00-09.00 arası ile 17.00-20.00 saatleri çalışmak için daha mantıklı olabilir. 10.00-14.00 saatleri arasında güneş dik geliyor ve bu saatlerde çalışmak sağlıksız" dedi.

Güneş Çarpması Belirtileri ve Önlemler

Güneş çarpması belirtilerine değinen Katırcıbaşı, şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma ve şuur kaybına dikkat çekti. Bol sıvı tüketiminin önemini vurgulayan Katırcıbaşı, "Hastalarıma bu hafta itibarıyla yürüyüşlerini durdurmalarını söyledim. Açık renkli kıyafetler giymeleri gerektiğini özellikle belirtiyorum. Güneşin dik geldiği saatlerde dışarı çıkmasınlar" dedi.

65 Yaş Üzeri Vatandaşlara Uyarılar

Kendi anne ve babasına sıcak havalarda dışarı çıkmayı yasakladığını belirten Katırcıbaşı, 65 yaş üzeri vatandaşların dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi. "İlla çıkılacaksa güneş doğmadan veya battıktan sonra çıkılmalı. Gerekli alışverişleri toplu şekilde yaparak dışarı çıkma sıklığını azaltmak en mantıklısı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.