Balat Aile Kileri'ne 65 Yıllık Hizmetiyle 'Ahi Esnaf Beratı' Verildi

Balat Aile Kileri'ne 65 Yıllık Hizmetiyle 'Ahi Esnaf Beratı' Verildi

İstanbul Balat'ta 65 yıldır hizmet veren Balat Aile Kileri dükkanının sahibi Necibe Batmaz'a Ticaret Bakanlığı tarafından "Ahi Esnaf Beratı" verildi.

İstanbul'un tarihi semtlerinden Balat'ta 1963 yılından beri hizmet veren Balat Aile Kileri’nin sahibi Necibe Batmaz’a, Ticaret Bakanlığı tarafından "Ahi Esnaf Beratı" takdim edildi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, dükkanında ziyaret ettiği Batmaz'a, 65 yıllık esnaflık hizmetinden dolayı bu anlamlı ödülü bizzat teslim etti.

Necibe Batmaz, ödüle layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur yaşadığını belirterek, "65 yıldır bu dükkanda babam ile birlikte çalıştım. Babamı kaybettikten sonra, vasiyetini yerine getirerek işimizi devam ettiriyorum. Ticaret Bakanlığı'nın takdirini kazanmak beni çok duygulandırdı" dedi.

Babadan Kalan Mirası Sürdürüyor

1963 yılında merhum Hüseyin Türkyılmaz tarafından kurulan Balat Aile Kileri, yıllardır Balat sakinlerinin uğrak noktası olmayı sürdürüyor. Henüz 8 yaşındayken babasının yanında çalışmaya başlayan Necibe Batmaz, babasının vefatının ardından işletmeyi devralarak 40 yıldır aralıksız olarak dükkanı işletiyor.

Babası Hüseyin Türkyılmaz'ın “kapıya gelen hiç kimseyi boş çevirmeyin” tavsiyesine sadık kalan Batmaz, muhtaçlara veresiye ürün vererek mahalle sakinlerinin desteğini sürdürüyor. Bir dönem veresiye borçların birikmesi nedeniyle işletmeyi kapatmayı düşünen Batmaz, bir hayırseverin borçları kapatmasıyla dükkanını açık tutmaya devam etti.

Veresiye Geleneğini Yaşatıyor

Necibe Batmaz, babasından aldığı bu manevi mirası koruyarak, 65 yıldır mahallelinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Dükkanın müdavimleri için bir güven kapısı olan Balat Aile Kileri, bölgenin esnaf geleneğini sürdüren nadir işletmelerden biri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.