Burundi'nin Ankara Büyükelçisi'nden AA'ya ziyaret

Burundi'nin Ankara Büyükelçisi'nden AA'ya ziyaret

ANKARA (AA) - Burundi'nin Ankara Büyükelçisi Joel Nkurabagaya, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Genel Müdürlükte gerçekleşen görüşmede,...

ANKARA (AA) - Burundi'nin Ankara Büyükelçisi Joel Nkurabagaya, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Genel Müdürlükte gerçekleşen görüşmede, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, AA'nın Afrika yapılanması ve bölgedeki ağının genişletilmesi konusunda yürütülen çalışmaları anlattı.

AA'nın haber akademisi bünyesinde yerli ve yabancı gazetecilere eğitim verdiğini belirten Mutanoğlu, bu kapsamda Burundili gazetecilere de savaş muhabirliği dahil birçok alanda eğitim verebileceklerini ifade etti.

Burundi'nin Ankara Büyükelçisi Nkurabagaya da ülkesinden İstanbul'da yapılacak Dünya İnsani Zirvesi'ne katılacak heyete ilişkin bilgi verdi.

Ülkesinde tarım, altyapı ve enerji alanlarında birçok yatırım fırsatı olduğunu ve bu çerçevede Türkiye'den daha fazla yatırım beklediklerini ifade eden Nkurabagaya, Türk yatırımcıları ülkesine davet etti. Büyükelçi, "Ülkemizde birçok fırsat ve imkan var. Artık ortaklarımızla birlikte çalışma ve ekonomimizi kalkındırma zamanı." dedi.

Joel Nkurabagaya, Burundi yatırım ajansının yabancı yatırımcıların şirket kurmaları hususundaki çalışmalarını da aktararak, bu bağlamda Türk yatırımcılara da ellerinden gelen yardımın sağlanacağını dile getirdi.

Yabancı yatırımcıların Burundi'de sağlayacağı istihdam oranına göre vergi oranlarının düşürüldüğünü belirten Nkurabagaya, yatırım için ülkeye getirilen ürünlerden de gümrük vergisi alınmadığını vurguladı.

AA ile Burundi'deki medya kuruluşları arasındaki işbirliği imkanlarının da ele alındığı görüşmede, Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk de hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler