"CHP Çalışıyor Türkiye Kazanıyor" etkinliği

"CHP Çalışıyor Türkiye Kazanıyor" etkinliği

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: - "Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin basın özgürlüğüne saygı duyması ve basın özgürlüğünü koruması lazım ancak dikta yönetimlerinde basın özgürlüğü olmaz"- "Bu gergin ortamı bitirip daha huzurlu, daha güzel bir Türkiye

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin basın özgürlüğüne saygı duyması ve basın özgürlüğünü koruması lazım ancak dikta yönetimlerinde basın özgürlüğü olmaz." dedi.

Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde düzenlenen "CHP Çalışıyor Türkiye Kazanıyor" etkinliği kapsamında Muğla'nın Menteşe Belediyesinin tanıtım programına katıldı.

Belediye çalışmalarının tanıtıldığı sinevizyon gösterimini izleyen Kılıçdaroğlu, bugün bir grup muhtarla bir araya geldiğini söyledi.

Muhtarların bazı kaygıları dile getirdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Ben de kaygılarımı dile getirdim ama sonuçta muhtar arkadaşlarıma şunu söyledim, benim sorumluluğum var ben bunun farkındayım ama sadece benim değil hepimizin sorumluluğu var. Daha güzel bir Türkiye'yi çocuklarımıza bırakmak için." dedi.

Kaygıların birlikte aşılabileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birlikte çalışacağız, birlikte mücadele edeceğiz. Bakın bir belediye başkanımız, yeni kurulan bir belediye Menteşe, çalışınca güzel şeylerin ortaya çıktığını bize gösterebiliyor. Başarılı bir belediye başkanı. Toplumu ayrıştırmadan, bölmeden, bulunduğu kentte gerilim yaratmadan, kimseye kızmadan, dövmeden pekala güzel şeyleri yapmak mümkün. Eğer bir belediyede biz bunu gerçekleştirebiliyorsak, Muğla'da bunu gerçekleştirebiliyorsak, Tekirdağ'da, Eskişehir'de bunu gerçekleştirebiliyorsak neden Türkiye'de gerçekleştirmeyelim? Bu gergin ortamı bitirip daha huzurlu, daha güzel bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edebiliriz."

Yenimahalle Belediyesinin etkinliğinde bu akşam Medeniyetler Korosu'nu dinleyeceğini bildiren Kılıçdaroğlu, "Güzel şeyler yapılıyor Türkiye'de ama kurşun gibi ağır bir hava var. Zor bir atmosfer var. Çoğumuz o kaygılardan güzellikleri yeteri kadar göremiyoruz. Umarım hep beraber kaygılardan arınmış bir Türkiye, huzur içinde yaşadığımız bir Türkiye'yi birlikte inşa ederiz." diye konuştu.

- "Demokrasinin olmazsa olmazı basın özgürlüğüdür"

Kılıçdaroğlu, belediye stantlarını gezdiği sırada da gazetecilerin, Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubuna yönelik soruşturmayla ilgili sorusunu yanıtladı.

Basın özgürlüğünü "demokrasinin olmazsa olmazı" olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin basın özgürlüğüne saygı duyması ve basın özgürlüğünü koruması lazım ancak dikta yönetimlerinde basın özgürlüğü olmaz. Basına karşı baskı, şiddet uygulanır, gazetecilere baskı uygulanır, hapse atılır tutuklanır, gözaltına alınır. Köşe yazarlarının kendilerine otosansür uygulamaları gibi bir sürecin doğmasına yol açar. O nedenle biz demokrasiyi savunacaksak, cumhuriyetin değerlerini savunacaksak, Türkiye'yi çağdaş dünyanın bir parçası olarak görmek istiyorsak basın özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Cumhuriyet'i ve çalışanlarını savunmak sadece CHP'nin değil, kendi çocuklarına güzel bir Türkiye bırakmak isteyen bütün vatandaşların ortak görevidir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı