Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi İçin Sert Açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Öldürdüğü Ayşenur Ezgi Eygi İçin Sert Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için taziye mesajı yayımladı. Bakanlık, Netanyahu hükümetinin işlediği cinayeti lanetleyerek, İsrail'in insanlığa karşı suç işlediğini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için bir taziye mesajı yayımladı. Yapılan açıklamada Eygi'nin ailesine başsağlığı dilenirken, İsrail hükümetinin saldırgan politikaları kınandı. Bakanlık, "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Netanyahu Hükümeti tarafından işlenen bu cinayeti lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Şiddet Politikası Eleştirildi

Açıklamanın devamında İsrail'in Filistin halkına ve yardım edenlere yönelik şiddet politikasının sürdüğü vurgulandı. Dışişleri Bakanlığı, "İsrail, Filistinlilerin yardımına koşan ve soykırıma karşı barışçıl mücadele veren herkesi yıldırmaya çalışmaktadır. Bu şiddet politikası sonuç vermeyecektir" dedi.

"İsrail Uluslararası Mahkemelerde Hesap Verecek"

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in insanlığa karşı suç işlediğini belirterek, İsrail makamlarının ve onları destekleyenlerin uluslararası hukuka karşı sorumlu tutulacağını söyledi. Açıklamada, "İnsanlığa karşı suç işleyen İsrail makamları ve onları kayıtsız şartsız destekleyenler, uluslararası mahkemeler önünde mutlaka hesap vereceklerdir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.