FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması dolayısıyla Üsküp Türk Çarşısı Esnaf Derneği şükür kurbanı kesti

ÜSKÜP (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesi nedeniyle, Makedonya'daki Üsküp Türk Çarşısı Esnaf Derneği tarafından şükür kurbanı kesildi.

Tarihi Türk Çarşısı'ndaki Murat Paşa Camisi'nin bahçesinde gerçekleştirilen kurban kesimi öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Üsküp Türk Çarşısı Esnaf Derneği Başkanı Beytullah Morina, darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Şehitliğin herkese nasip olmadığını ve mükafatının da farklı olduğunu kaydeden Morina, Türkiye'nin darbeden kurtulması dolayısıyla kurban kesmeye karar verdiklerini ifade etti.

Bir daha böyle kötü olayların Türkiye'nin başına gelmemesi temennisinden bulunan Morina, "Darbecileri Allah kahretsin." diyerek tepkisini dile getirdi.

Morina, "İnşallah bu bize ders olacak ve böyle şeyler meydana gelmeden engel olacağız. Türkiye halkı sınavı verdi. Halk dediğiniz böyle olur, devleti halk kurtarır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da destek mesajı veren Morina, "Böyle devam ederse Türkiye daha çok kalkınacaktır. Biz de Türkiye ilerledikçe seviniyoruz. Balkanlardan her zaman destek vereceğiz, Türkiye'nin yanında olacağız." diye konuştu.

Kesilen kurbanların yetimlere ve yoksul ailelere dağıtılacağı açıklanırken, camide de darbe girişiminde hayatını kaybedenler için dua edildi, cuma namazı çıkışında pilav dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler