Hekimler özel muayenehanesine kaçmaya başladı

Hekimler özel muayenehanesine kaçmaya başladı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yurt dışına giden hekim sayısının abartıldığına dikkat çekerek, sistemin sorunlarına çözüm getirileceğini vurguladı. Ayrıca, 2025 sonuna kadar yerli diyabet sensörleri geliştirme hedefini açıkladı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen 2024-2025 akademik yılı açılış programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Yurt dışına giden hekim sayısının abartıldığına dikkat çeken Memişoğlu, "Negatif bir algı var, herkes dışarı gidiyor gibi bir algı oluşturmamak lazım. Patolojik bir seviyeye ulaştığında devlet gerekli önlemleri alacaktır" ifadelerini kullandı.

Memişoğlu, doktor-hasta ilişkisinde yeniden bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini belirterek, özel muayenehanelerin yaygınlaşmasının sistemde sorunlara yol açabileceğini vurguladı. "Hekimlerin sistem dışına çıkmaya çalıştığı bir dönemdeyiz, bu durumu düzelteceğiz" dedi.

"Türkiye Sağlıkta Dünyanın En İyi Ülkelerinden Biri"

Türkiye'nin sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Bakan Memişoğlu, "Türkiye, sağlık hizmetleri açısından çok iyi bir noktada. Ancak yalnızca hizmet üretmek yetmez; sağlık teknolojisini ve bilgisini de üreten bir ülke olmalıyız" dedi. Ayrıca, Türkiye’nin dünya sağlık liderliğine doğru ilerlemesi gerektiğine dikkat çekti.

Memişoğlu, her vatandaşın yılda ortalama 11,7 kez sağlık hizmeti aldığını belirterek, bu rakamın Avrupa ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti. "Sağlık hizmetlerine fazla ulaşılabiliriz, bu durumu topluma doğru anlatmamız gerekiyor" dedi.

"2025 Yılı Sonuna Kadar Yerli Diyabet Sensörü Üretmeyi Hedefliyoruz"

Program sırasında diyabet tedavisi konusunda gelen bir soruya yanıt veren Bakan Memişoğlu, diyabet sensörleri üzerine yürütülen çalışmalara değindi. "2025 yılı sonuna kadar yerli sensörümüzü oluşturmak için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

Ayrıca, şiddeti engellemenin en önemli yolunun kültürlü ve bilinçli bir toplum oluşturmak olduğunu vurguladı.

Sonuç: Türkiye'nin Sağlık Sisteminde İyileştirmeler Devam Edecek

Bakan Memişoğlu, sağlık alanında atılacak adımlar ve geliştirilecek projelerle Türkiye’nin daha da ileriye taşınacağını belirtti. Hekimlerin yurt dışına gitmesiyle ilgili spekülasyonlara karşı ise "Hekimlerimiz bizim değerimiz, sistemdeki sorunları çözecek ve onların motivasyonlarını artıracağız" diyerek programı sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.