Kalkınma Bakanı Elvan AA Editör Masası'na konuk oldu: (2)

Kalkınma Bakanı Elvan AA Editör Masası'na konuk oldu: (2)

"(FETÖ kapsamında Bakanlıktaki görevden almalar) Şu an itibarıyla 350 kişi atılmış durumda. Halen 30 civarında açığa alınmış personel var. Üst düzey bir müsteşar yardımcısını görevden aldık, 7 genel müdürlükten 2 genel müdür atıldı. 10 daire başkanı görev

ANKARA (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkili olduğu değerlendiren 350 bakanlık personelinin atıldığını belirterek, "Halen 30 civarında açığa alınmış personel var. Üst düzey bir müsteşar yardımcısını görevden aldık, 7 genel müdürlükten 2 genel müdür atıldı. 10 daire başkanı görevden alındı. Kalkınma ajanslarından atılan genel sekreter sayısı şu an itibarıyla 10. Kalkınma ajanslarının kimlere destek verdiği konusunda da kapsamlı bir çalışma şu anda yürütülüyor." dedi.

Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

FETÖ ile mücadelenin başarılı şekilde devam ettiğini ancak kolay olmadığını vurgulayan Elvan, "Kendi amaçları için her şeyi mubah gören, her şeyi yapabilen bir yapı ile karşı karşıyayız. Dini istismar ediyor, çok basit gelebilir ama soru çalıyor. İki öğrenci düşünün, biri subay, astsubay olabilmek, kamuda bir kuruma girebilmek için gece gündüz çalışıyor. Bu çocuğu başarılı kılmıyorsunuz, hiç çalışmayan, bilgisi, becerisi, altyapısı zayıf, FETÖ'nün kontrolü altında olan bir çocuk devletin en iyi kurumlarına giriyor. Bu nasıl hak, bu nasıl hukuk? Bunu biz nasıl kabul edebiliriz? Hangi din, anlayış bunu kabul eder? Milletimin bu terör örgütünü çok iyi anlamış olması lazım." değerlendirmelerinde bulundu.

Anketlerde, FETÖ'ye yönelik mücadeleyi tasvip edenlerin oranının yüksek olduğuna dikkati çeken Elvan, kamu kurumlarındaki FETÖ mensuplarının temizliğinde önemli aşama kat edildiğini de anlattı. FETÖ elebaşının ABD'den halen örgütü ayakta tutmak için çabaladığını dile getiren Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar beyhudedir. Bunlardan hiçbir zaman, hiçbir şekilde bir netice elde edemeyeceklerdir. Bir an evvel ABD'nin bu terörist başını ülkemize teslim etmesini istiyoruz. Adalet Bakanımız şu anda Amerika'da. Bu yönde bir karar alınmaması halinde de ABD ile ilişkilerimizin daha da kötüye gideceğini düşünüyorum. İlişkilerimizde bir yıpranma söz konusu olacaktır. ABD bizim güçlü bir müttefikimizdir, bu noktada hassasiyet göstermesi gerektiğini düşünüyorum."

Kalkınma Bakanlığının ilgili, ilişkili kuruluşlardaki personel sayısının 3 bin civarında olduğunu bildiren Elvan, FETÖ ile mücadele kapsamında görevden alınan personele ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şu an itibarıyla 350 kişi atılmış durumda. Aşağı yukarı yüzde 10-11'lik bir rakama tekabül ediyor. Halen 30 civarında açığa alınmış personel var ama yine çalışmalarımız devam ediyor. Üst düzey bir müsteşar yardımcısını görevden aldık, 7 genel müdürlükten 2 genel müdür atıldı. Diğer taraftan 30 civarında daire başkanlığı var. Bizde genel müdür yardımcılığı, şube müdürlüğü gibi ara kademeler yok. 10 daire başkanı görevden alındı. Yine 26 kalkınma ajansı var. Kalkınma ajanslarından atılan genel sekreter sayısı şu an itibarıyla 10. Yüksek bir oran. Ajanslarımızda da çok ciddi bir temizlik yapıldı. Kalkınma ajanslarının bugüne kadar yapmış olduğu desteklere ilişkin de İçişleri Bakanlığımızla görüşmemiz neticesinde mülkiye müfettişleri görevlendirdik. Ajansların, FETÖ yapılanmasına yönelik destek verilip verilmediğini, kimlere destek verdiği konusunda kapsamlı bir çalışma şu aşamada yürütüyoruz."

Geriye yönelik hukuken neler yapılabileceğinin sorulması üzerine de Elvan, "Gereği ne ise onu yapacağız. Bu konuda zerre kadar tereddüdümüz yok. Kim yanlış yapmışsa bunun hesabını verecek, kimse kusura bakmasın." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı