Konya'da Gazze İçin Farkındalık Eylemi

Gazze'de bir yıldır süren katliam ve soykırımı protesto etmek amacıyla Gazze Gönüllüleri Platformu, Konya Zafer Meydanı'nda bir eylem düzenledi.

Gazze'de devam eden savaşta öldürülen çocukları unutturmamak ve uluslararası toplumun dikkatini çekmek amacıyla Gazze Gönüllüleri Platformu, Konya Zafer Meydanı'nda bir farkındalık eylemi gerçekleştirdi. Eylemde, Gazze'de hayatını kaybeden çocukları temsilen kefen bezlerine sarılmış çocuk maketleri kullanıldı ve ellerde pankartlar taşındı. Platform gönüllüleri, Gazze'deki orantısız savaşın ve zulmün durdurulması için çağrıda bulundu.

"Çocuklar Ölürken Sessiz Kalınmaz"

Eylem sırasında bir konuşma yapan Gazze Gönüllüleri Platformu üyesi ve eğitimci Ahmet Dilek, savaş karşısında duyarsız kalınmaması gerektiğini vurguladı. Dilek, "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz, çocuklar ölürken uyunmaz. Ancak cesur insanlar bu zulme karşı ayağa kalkar ve dur der. Bir yıldır devam eden bu katliama tüm dünya sessiz kalıyor, her gün masum çocuklar şehit ediliyor" dedi.

eylem.jpg

"Savaşı Durdurun, Ambargoyu Kaldırın"

Ahmet Dilek, konuşmasında Gazze'de devam eden savaşın bir an önce sona erdirilmesi ve ambargonun kaldırılması gerektiğini belirtti. Dilek, "Bizler, bu kirli savaşın durdurulmasını ve Gazze'deki ambargonun bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Vicdan ve merhamet sahibi herkesi bu savaşı durdurmaya davet ediyoruz. Allah, vaadini yerine getirecek, ancak bizler bu zulüm karşısında yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan hesaba çekileceğiz" diye konuştu.

Farkındalık Çağrısı

Eylem, Gazze'de süregelen savaşın son bulması ve dünya kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla gerçekleştirilen birçok etkinlikten biri olarak öne çıktı. Gazze Gönüllüleri Platformu, savaşa ve katliama sessiz kalınmaması için tüm vicdan sahibi insanları harekete geçmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.