MCG Towers Davasında Yargı Süreci Devam Ediyor

MCG Towers Davasında Yargı Süreci Devam Ediyor

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılan ve 14 kişiye mezar olan 17 katlı MCG Towers binasıyla ilgili davada tutuksuz 13 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerde 14 kişinin hayatını kaybettiği "sahildeki gökdelen" olarak bilinen 17 katlı MCG Towers binasının yıkılmasıyla ilgili davanın duruşması, İskenderun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada, tutuksuz yargılanan 13 sanık hazır bulunurken, davada sanık olarak yargılanan proje mühendisi Yıldıray Ş, şantiye şefi Şule Ö, yapı denetim şirketi yetkilisi Sakin K, statik proje mühendisi Mehmet Y, ustabaşı Abdülhamit B, jeoloji mühendisi Mehmet İ, mimar Hatice S, proje mimarı Meltem Y ve müştekiler mahkemeye katıldı.

MCG Towers Davasında Yargı Süreci Devam Ediyor

Müteahhit SEGBİS ile Bağlandı

Depremin ardından başlatılan soruşturmada tutuklu bulunan müteahhit Mehmet Coşkun G., başka bir suçtan cezaevinde olması sebebiyle Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Mahkeme salonunda bulunan diğer sanıklar ise suçlamalar karşısında savunmalarını sundu. Müteahhit Mehmet Coşkun G., mahkeme huzurunda bir suçu varsa bunun bedelini ödemeye hazır olduğunu ifade etti.

MCG Towers Davasında Yargı Süreci Devam Ediyor

Bilirkişi Raporu Bekleniyor

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan müştekiler ve avukatları, bilirkişi raporunun hala hazır olmamasına tepki gösterdi. Açıklamada, bilirkişi olarak atanan kişinin duruşmaya bir hafta kala görevden çekildiği ve raporun halen tamamlanmadığı belirtildi. Bu sebeple, bir sonraki duruşmada raporun hazır olup olmayacağı konusunda şüphelerin bulunduğu dile getirildi.

Mahkeme Kararı: Duruşma Ertelendi

Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi. Bilirkişi raporunun gecikmesi ise dava sürecini uzatan en önemli etkenlerden biri olarak dikkat çekiyor.

MCG Towers Davasında Yargı Süreci Devam Ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.